Highlander napisał(a):
Jak ostatnio w to gralem to w ogole nie odczuwalem, zeby ktos mial wh czy aimbota. Poza spawn killingiem bylo ok.
Lol @aimbot, trochę nie nie na czasie jesteś, taki typowy oldschool aimbot który wali heady z dowolnego dystansu teraz jest mało popularny chyba że ktoś chce hardcorowo patrolować, łatwo to wykryć, i kończy się to tak że większość ludzi opuszcza serwer więc trolowanie się szybko kończy.
Najbardziej popularne są wszelkiego rodzaju radary, proximity warningi i aimassist (nospread, który notabene łatwo wykryć jak się przyjrzysz z boku uważnie jak gość strzela) Nie mówię tu o cheaterach których każdy debil zauważy z kilometra bo np przez całą mapę cię z pistoletu zdejmują tylko o takich którzy się "wspomagają" trochę żeby mieś lepsze staty etc. Mowa o gościach których nigdy z nożem nie podejdziesz, którzy zawsze wydają się wiedzieć kiedy wychylić się z za rogu który obserwowałeś przez 2min i akurat na moment się odwrócisz etc. To jest po prostu notoryczne, i jak trochę się z orientujesz co jest w tej chwili dostępne do bf3 to szybko zaczniesz zauważać te rzeczy.
Przykładowo
http://www.youtube.com/watch?v=V5DvSkmOnTg to oczywiście ekstremum ale wiadomo o co chodzi, już sam radar / 2d boxy dają ogromną przewagę.
Niestety BF3 jest tak tragicznie zakodowany w tej kwestii że głowa mała, np większość tych hackow pozwala ci zmieniać dmg broni dowolnie, tzn możesz zabijać jednym strzałem z pistoletu w stopę, strzelać przez ściany, zabijać apteczką etc a server nawet się nie zająknie. (Chociaż tak jak powiedziałem, takie numery to rzadkość bo łatwo to wykryć)
A i najzabawniejsze, większość tego badziewia pozwala ci ustawić funkcje że jest niewidoczne przy robieniu screenów (punkbuster robi kontrolnie z tego co wiem) i co lepsze, nagrywaniu filmików, więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby później chwalić się "skillem"