Enhu napisał(a):
http://allegro.pl/tablet-shogun-10-power-4x1-4-ghz-16gb-2gb-3g-i3060391775.html
mógł by mi ktoś streścić co to jest warte, a co ważniejsze, czy jest to wartę moich pieniędzy i nie rozleci się po tygodniu, albo nie zostanę przyjacielem z kurierem który będzie to odbierał na serwis średnio raz na tydzień?
krew mnie zaleje z tym sprzętem, galaxy tab 2 cena ok a za to wydajność mega z dupy, galaxy note 10.1 wydajność ok ale znów cena z dupy. Ajpad 2 w cenie szajsung taba 2, wydajność i cena OK ale znów nie ma tego na czym mi zależy - slotu na microsd i portu usb. Asus TF300TG zaś wolny - okrojona i wolna Tegra3, TF700T pozbawiony 3g i cena z kosmosu która minęła enterprise i picarda w warp9.9 a to już jest osiągnięcie, jak ajpad 3 z retiną. Acer Iconia A701? Dosyć drogi z tegrą taktowaną 1.3 :|
aż weltschmerz dupę ściska, jak by mieli problem zrobić tablet 10.1 cala z procesorem Exynos 4x1.4ghz / Tegra3 4x1.7ghz, układem graficznym Geforce ULP / nieokrojony Mali-400, z ekranem ips 1920x1200 z warstwą gorilla glass, 2 giga ramu ddr3, 16gb pamięci wewnętrznej, wifi b/g/n, 3g, gps, slotem microsd, portem micro usb (nie żadną z dupy wtyczką ala szajsung), i złączem hdmi. A to wszystko na Androidzie 4.1, i w cenie ~1500zł a co najważniejsze DOKŁADNIE WYKONANY, z nie skrzypiącą obudową jak to jest w większości chińczyków
trudno? okazuje się że niewykonalne. Rozumiem, że zaraz znajdzie się jakiś chińczyk z takimi parametrami ale jak mam wydać 1500 złotych na coś co się będzie psuło na potęgę, patrząc na cenę towaru przekraczającą miesięczną pensję większości osób w polsce to chce mi się płakać ze śmiechu. A jak mam wydać tyle pieniędzy na coś co powinno być klasowo w tych wartościach to chyba jednak będę musiał zastanowić się nad rezygnacją z slotu microsd i microusb na rzecz jabłka2 bo z nim chociaż problemów żadnych nie będzie.
anyway żale już wylałem i jak by ktoś mógł mi pomóc z tym w pierwszym poście, przykro mi że są 2 ale nowy beznadziejny skrypt forum nie pozwala na edycje postów po upływie jakiegoś czasu, właściwie to nie pozwala na dopisanie za dużo w czasie edycji - bo właśnie wtedy stwierdziło że już nie mogę nic edytować.