Wiem, że tutaj na forum parę osób ma własne firmy, więc może ktoś orientuje się w jaki sposób najlepiej próbować pozyskać inwestora? Razem z trzema znajomymi z branży gamedevowej ze sporym doświadczeniem komercyjnym (Techland, City Interactive - piszę o tym dlatego, żebyście nie odebrali mnie jako dzieciaka chcącego zrobić kolejne wyjebane w kosmos mmo), chcielibyśmy otworzyć własne małe studio i zrealizować pomysł jaki nam się zrodził w głowach.
Wiem, że jest kickstarter - problem w tym, że nikt z nas nie ma na tyle zaufanych osób w USA czy UK, żeby stworzyć projekt na kickstarterze.
Wiem, że jest IndieGoGo - wydaje mi się jednak, że dużo mniejsze szanse są powodzenia niż na kickstarterze.
Wiem, że istnieje coś takiego jak Biznes Angels - problem w tym, że w większości wypadków nie spełnimy warunków preinkubacji, gdyż prototypem musimy pokazać, że to co robimy się sprzeda - przy grach to jest ciężkie.
Wiem, że są takie strony jak
http://www.szukam-inwestora.com/ - pytanie czy to w ogóle działa? Czy ludzie którzy operują takimi pieniędzmi mają czas na to, żeby przeglądać sobie takie stronki?
Wiem, że są fundusze europejskie - nikt z nas nie ma pojęcia jak to działa i w jaki sposób pozyskać taką dotację. Widzieliśmy sporo zajebistych projektów, którym nie przyznano dotacji oraz wielki ogrom takich, które są całkowicie ulepione z gówna a pozyskiwały dużą kasę.
Czy macie jakieś pomysły jak i gdzie można się udać, żeby spróbować pozyskać inwestora? Powiem, że chodzi o ok. 350 tyś zł.