Pogralem pare godzin na Emerald Dream i wrazenia sa bardzo pozytywne.
- realm stoi na serwerze Feenix
- wow jest w wersji 1.12.1
- wszystkie raty sa x1 czyli gra i leveluje sie normalnie
- w peek hours okolo 600 graczy online
- w weekendy powyzej 800 graczy online
- premade'y pvp
- questuje sie trudniej, jak to bylo w vanilli
S0mebody napisał(a):
Z tego co mi wiadomo, to może i takie serwery są, ale tego wyjątkowego klimatu starego wowa się tam nie uświadczy.
Ludzie siedzą w miastach szukając teamu na dungi/raidy i praktycznie o żadnym wpvp nie ma mowy. A i pve już nie to samo.
Generalnie można pograć, ale już sensowniej jest poszukać jakiejś gildii, raidującej stary content, z ograniczeniami co do sprzętu, gdzie przy okazji można powspominać stare czasy z ludźmi, którzy poszukują podobnego klimatu.
Ogolne wrazenie: stary dobry wow. W start zone oprocz mnie biegalo paru Taurenow, do Thunder Bluff jeszcze nie dotarlem wiec nie wiem jak to wyglada. Jak pogram wiecej to opisze wrazenia. Nie wiem czy ludzie siedza w miastach czekajac na dungi bo nie ma meeting stone'ow, z tego co pamietam to do zwyklych 5-man instancji ludzie raczej czekali w okolicy wejscia robiac przy okazji questy/tluczac moby/tluczac sie z przeciwna frakcja.
Z tego co czytam na forum to na Emerald Dream jest najmniej dzieciarni gdyz raty x1 odstraszaja, ogolnie zasady odnosnie przeklinania/trollowania/botowania/gold sellerow sa mocno restrykcyjne i jest porzadek. Jest pare gildii robiacych raidy, jest sporo gildii levelujacych, ludzie sie zbieraja by robic elite questy (bo jak pamietacie jest masa elite mobow), sa premady pvp w obu frakcjach.
Oprocz Emeral Dream na Feenix sa dostepne jeszcze 3 serwery:
Warsong - 1.12.1
- raty x12
- Naxx progress
Al'Akir - instant 60
- 1.12.1
- BWL / AQ40 progress
Archangel - 2.4.3 (Burning Crusade)
- raty x14
- Karazhan / Gruul's Lair progress
- seazon 1 arena
Teraz nie mialem zbyt wiele czasu na gre z powodu wyjazdow w pracy ale jak bede mial chwile to znowu przysiade i opisze wrazenia. Na razie na spory plus.
EDIT: Link do Emerald Dream:
http://www.emeralddream.com/