Szamotula napisał(a):
Swoja droga powstaly juz maszyny dedykowane do kopania bitcoinow - ASICsy, to jestem teraz ciekaw kiedy i czy powstana maszyny dedykowane pod streamowanie. I nie chodzi mi tutaj o komputery do stremowania i grania, a jakies malutkie skrzyneczki, ktore zawieraja parametry dobrane specjalnie pod wydajny streaming(wlasnie cos jak ASICsy, czyli zajebiste osiagi przy kopaniu bitcoinow, ale do niczego innego sie raczej nie nadaje) i ktorej jedynym zadaniem bylo by wlasnie obslugiwanie programu broadcastujacego. Podlaczalibysmy do naszego kompa tylko hardware do przekazywania obrazu(te wszystkie karty Avery do broadcastowania) i laczyli ze skrzyneczka.
Czyli jako taki tldr - tak jak niektorzy zawodowi streamerzy maja 2 kompy - jeden z mega wydajnym procem do obslugi Xsplita i streama w 1080p, a drugi juz taki powiem bardziej przyziemny do grania, tak zamiast wielkiej kasty, zbednych czesci i monitora mielibysmy jakas malutka skrzyneczke z malym wyswietlaczem, gdzie by sie wszystko konfigurowalo + normalnego kompa do grania. No i oczywiscie tez jest to swietna sprawa dla konsolowcow, ktorzy streamuja.
Avermedia ma takie w ofercie, wonziu wiem, ze stremuje, konsole, komorki i pc przez coś od avermedii
http://solutions.avermedia.com/en/produ ... der-server