Targaryen napisał(a):
^
Idealna gra na późna noc klimat zajebisty, przeciwnicy i bossowie też są spoko ale najlepsze wrażenie robią czary. Na razie jestem po harpii (ciężki boss w porównaniu do Jacka) ale póki co jeszcze nie ma opcji multiplayer, daleko jeszcze? :)
Multiplayer/questy z NPCami odblokowują się po 6 chapterze.
arisel napisał(a):
Możesz to odpalić jak masz mało HP, ale zmiejsza defa o 50% i też mam pytanie czy to na stałe czy tylko do końca questa?
Do końca questa, potem w menu możesz ten czar naprawić wydając łzy książki, które dostajesz po skończonych misjach. Cena naprawy rośnie za każdym razem, na końcu to afair 50 łez (w pełnej wersji 100).
Targaryen napisał(a):
Ahm, czyli to atak desperacji. Szkoda trochę bo mam wrażenie, że dla najlepszych ocen najlepiej jeśli hp nie tracimy (chyba 150 punktów za to jest na podsumowaniu).
Btw niektóre czary dostajemy za dobrą ocenę na koniec ale wydawało mi się, że z Jacka dostałem czar za rozwalenie części ciała?
Za odpalenie forbidden artu też dostajesz sporo punktów, bodaj 100, więc można pójść w tę stronę. Za samo rozwalanie części afair nie dostaje się innych czarów, wszystko zależy od rangi na koniec.
Gokulo napisał(a):
Ugh, coraz bardziej mam ochote kupic juz Vite, szczegolnie, ze sie gry juz z PS+ uzbieraly :P Z drugiej strony bog wie czy nie wydadza jakiejs Vity 2.0 czy cos D;
Jeśli nie ogłoszą Vity 1.5/obniżki ceny na E3, to następna okazja będzie dopiero na TGSie, ale do E3 warto poczekać.
Mendol napisał(a):
a to tylko na vite?
Tak i biorąc pod uwagę, że ma być system sellerem, raczej szybko się nigdzie indziej nie pojawi.
Jedyna wada angielskiej wersji SS to całkowite jej wykastrowanie z nawiązań do mitów arturiańskich - w oryginale mieliśmy Merlina, Nimue etc., a tu jakieś kosmiczne imiona nie wiadomo skąd...
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to walcie, platynę zrobiłem jakiś czas temu, nabite mam bodaj 40h, więc co nieco o grze wiem. ;)