Templair napisał(a):
Skoro juz tak zywo sie tu zrobilo to zapytam. Zna ktos moze jakis dobry i aktualny guide dla wardena? Mam toona na 40 levie i widze, ze sporo sie pozmienialo ...
T.
Guide? Co w nim by miało być, bo nie rozumiem trochę. Leveluj to poznasz gamity, których używać to kwestia doświadczenia. Za moich czasów to podstawowym single-target agroo-generatorem był Precise Blow. AoE Agroo - main to EoB, main pomocniczy to FR no i wiadomo Conviction jako Threat Transfer + pomocniczy Threat Generator z leczenia. Oczywiście inne też się przydają, w zasadzie używałem ~70% gambitów choćby raz czy dwa w każdej instancji ale to już rzadziej lub sytuacyjnie i wchodzenie w szczegóły.
Aha - Defiant Challange. Wielu wardenów tego nie lubi / lub i uważało za bezużyteczny. Też tak miałem przez długi czas, ale jednak jak wie kiedy i jak tego używać to się przydaje.
Ogólnie o ile się nic nie zmieniło to: Podstawą jest znać na pamięć gambity i zasięg kokretnych agroo gambitów oraz ogarniać i być szybkim w ich budowaniu, przy czym zazwyczaj brakuje palców bo trzeba na klawiaturze jak na pianinie. Dobrze jest też ogarniać, ile HoT się dostanie z gambitów na podstawie tego ile jest nałożonych, ilu jest przeciwników, jakie gamity będziesz używał przez następne 10s, itd Trzeba myśleć do przodu. Ta klasa wymaga innego podejścia i przynajmniej kiedyś wymagała dużo od gracza (w instancjach / rajdach). Jak nie chcesz się wysilać mocniej niż przeciętnie - to na tanka lepiej Guardiana wziaść. Przyjamniej tak to było kiedyś.
No i nie ociągać się z nauczeniem używania Masteries. Bez tego w late game nie użyjesz nawet 30% potencjału klasy.