Bedzie wypracowanko :}
Nie będę cytował każdego po kolei żeby nie było za długo.
30k Prawlesów (dobrze wydanych oczywiście) wystarcza spokojnie żeby grać pvp i być w stanie zabić każdego. W grze nadal umiejętności przeważają nad prawlesami :} (ostatnio prawie pojechał mnie mag 10k prawlesów ja mam 60 :} – prosił bym o uniknięcie komentarzy typu noob , każdy może mieć gorszy dzień).
Co do prawlesów zdobywa się je bardzo szybko. Jak pisałem wcześniej mam obecnie 60k (samo pve) wystarczy wiedzieć co kiedy i gdzie jak bić. Postać na 30k idzie zrobić w 4 dni koksu po powiedzmy 7h dziennie jak masz ekipę która ci pomaga dasz rade zrobić 40k w 1 dzień bez większych problemów.
Jak nie mamy czasu albo mamy czas „grać” w pracy polecam zbieranie + crafting w 2-3 dni idzie uzbierać 20k dodatkowych prawlesików nie wychodząc z lame zony :}.
Dlaczego 30k prawlesów starczy pewnie spytacie a no to tak wystarczy wam to na kupno:
- 4 boostery
- max własny stat (jak nie max to 130)
- Skill broni
- Masterka
- Wykup skilli klasowych.
- 50 wizdom
- transfery na 50
Nic więcej nie potrzeba by być w stanie zabić koksa 150 prawlesow. Dodatkowe ptk w przypadku skirma np. dają wam tak max sila – 30hp … szal … skille na maxa = -max 8 staminy 4 many na hicie ze spella … szał pał. Zmaxowane transfery zamiast 7.8 – 9.0 na tiku szał …. Niby wszystko do kupy daje jakieś powiedzmy 50 hp many czy co kto tam potrzebuje ale biorąc pod uwagę to ze 1 kitem dostajesz 40- 70 hp całe te dodatkowe prawlesy naprawdę dużo nam nie dają :}
Ktoś napisał ,że koksy maja po 60k ok ja mam tyle, gram od releasa powiedzmy po 6h -10h dziennie (urlop niestety dziś koniec …) wierzcie mi 60k to mało
gig od nas ma 100 Yoslin 110 a Cowboye i Slimaki po 150
Problemy z pingiem . Ja osobiście ich nie odczuwam raz dziennie skoczy mi ping na 2 minuty do 400 -500. To samo fpsami są stałe i gra chodzi mega płynnie (nie do porównania do tego co było w becie).
Wiem ,że chłopaki od nas (Polacy) mający netie / tpsa maja największe problemy z pingiem dlaczego no idea ..
Co do balansu klas.
Każdy narzeka ale wierzcie mi nie ma to jak dobrze ubrany woj z 60k prawlesów albo naked mag z 20 proszku rozwalający wszystko co chce :}. Wszyscy narzekają na skirmishera bo może „uciec” a jak przychodzi co do czego okazuje się ze to najsłabsza klasa :}. Ale jak ktoś wyżej napisał wystarczy wejść na forum dfa tam każdy narzeka na każdego :}
Smeagolum.
Widzę kolega ma jakiś uraz do nas (zazdrość ? ). A nazywanie kogoś kogo się nie zna idiotą bardzo dobrze o tobie świadczy :}. Dla wyjaśnienie grające obecnie AQ w dfa to ekipa mortalowa + polskie Aq + AQ z us serwera.
Podsumowując so far gra się bardzo fajnie. Zobaczymy jak się wszystko rozwinie jak ludzie się zkoksaja i zaczniemy się porządnie lać :}
Ps. Gdzie mi zjadło moje stare konto forumowe ….