Niah napisał(a):
Nawet kupując wille na malediwach nie usuniesz słomy z butów
+
http://www.youtube.com/watch?v=vlDWhl2O8vow sumie malo sie interesuje polityka, ale obejrzalem ta wypowiedz ziemkiewicza i moge powiedziec ze jesli polska prawica , a w sumie nie istotne jak ich nazwac, miala jego twarz i jego poglady - to moglbym na nich nawet zaglosowac (nigdy na nikogo nie glosowalem i z nikim sie w tym kraju nie utozsamiam )
a polska prawica kojarzy mi sie wlasnie z takim nefastusem - "co chcesz jezdzic mercem ? wypierdalaj !!" albo tacy jakich dalo sie slyszec w tle u ziemkiewicza "polske rosprzedali, zlodzieje etc "
lewica to natomiast stare komuch jak kwasniewski albo miller
palikot to klaun
tak czy inaczej ziemkiewicz dobrze w tym wywiadzie wypunktowal dlaczego w polsce jest jak jest, a mianowicie dlatego ze tacy sa polacy, to polacy stworzyli PO i ich wybrali, to oni robia walki, to w koncu 500k polakow siedzi w urzedach na cieplych posadkach
osobiscie nie widze mozliwosci na zmiane na lepsze dlatego nie mam zamiaru bronic tego kraju do ostatniej kropli krwii wole sobie ulozyc zycie gdzies indziej bo mam tylko jedno zycie i chcialbym cos z niego miec
a zeby nie jechac tam i nie zapierdalac za miske ryzu ponizej swoich kwalifikacji to potrzebuej jeszcze troche doswiadczenia w firmie ktora jest rozpoznawalna tez w innych krajach
eot z mojej strony