Mam pewną propozycje, która pozwoli być może zaoszczędzić troche nerwów. Otóż chodzi o naszą gre głównie na spawnach. Wydaje mi się, że przydało by się umówienie się między sobą jak będziemy się zachowywać. Ja tutaj nie chce narzucać żadnych pomysłów, chodzi mi tylko o samo zwrócenie uwagi na konieczność ustalenia kilku rzeczy. Chodzi głównie o to po co idziemy na spawn: po PS-y czy dla PvP. To drugie wydaje mi się niezbyt dobrym pomysłem bo nie trzeba męczyć się ze spawnem, żeby znaleść ludzi chętnych do walki. Dlatego jak widzimy reda albo greya to musi być wiadome czy olewamy kolesia ewentualnie odganiamy, albo wszyscy, powtarzam WSZYSCY olewają spawn i się biją. Bo często jest tak, że pojawia się red, bije kogoś i wtedy leci mu się na pomoc... normalne. Ale jak ktoś postanowi, że się z tym redem pogania to albo to robi na własną rękę albo wszyscy wiedzą, że mają mu pomagać. I wtedy też trzeba wiedzieć kto kogo leczy, kto castuje poison a kto curse itd... (żeby nie było tak, że kilka osób poison daje a nikt curse). Ale to trzeba wcześniej ustalić i wyćwiczyć. I wtedy jak ktoś da dupy to można go opierdalać, ale dopiero wtedy.
Ogólnie moje zdanie na temat bicia się na spawnach tak jak to robimy teraz nie jest najlepsze. Lepiej już zredźmy się wszyscy i wtedy chodźmy na spawny bić ludzi.. i nie będzie nieporozumień takich, że jeden dalej robi spawn a drugi postanowił się pobić.
Acha i jeszcze jedna zasada, którą warto przypomnieć.. Jak walczy się z więcej niż jednym gościem i któryś z przeciwników padnie to NIE WOLNO go lootować i zostawiać kolegów bo oni liczą na twój heal a nie na 40 mr które zlootujesz.
To tyle... podsumowując... jak wszyscy na pewno doskonale wiedzą do PvP w grupie trzeba kilka rzeczy ustalić i wyćwiczyć. A nie da się tego zrobić kiedy nawet nie do końca wiadomo bić czy nie bić
.