Jakbym mial juz grac w cos teraz to ofc tylko w MTGO. W przyszlosci HEX.
Polecalem tez Infinity Wars w temacie o Kicku (zajebiste TCG).
Jest tez Acension, Cardhunters, Scrolls, Solforge, Poxnora, Kingdoms TCG, Faeria i kazda z tych gier jest lub zapowiada sie (czesc jest w zamknietych betach) na lepsza od Herosow, ktore sa kwintesencja chujowizny i ktore, tak jak napisales nadaja sie do tylko do pokazania ludziom - 'tak wygladaja karty a teraz kupcie cos lepszego'.
Moze nie maja takiego production value jak Herosy (bo nie stoi za nimi Ubisoft) ale maja wszytko inne czeg oHerosy nie maja.
Z swojej strony gralem W Kingdoms, ktore jest slabe ale i tak lepsze, Scrolls od Mojanga jest bardzo OK, Poxnora to klasyka a reszta sie zapowiada syto.
Z tym ze jestem karciankowym purysta i uwazam ze jak cos nie ma priority pass to jest slabe (de facto tyle w tym glebi co w 'wojnie' karcianej) wiec dla mnie ogolnie tylko MTG i Hex.. no i Infinity Wars ze wzgledu na to ze tam nie trzeba priority passow zeby by mozg rozjebany.
Choc szczerze przyznam ze glowna wada Herosow dla mnie jest wrecz odrzucajacy design kart i artstyle. Masakra jak to 'gimnazjalnie' wyglada. Juz wole recznie rysowane karty w niektorych z w/w gier.
No i brak handlu = fail.
PS. Akurat teraz jest boom na online karcianki... jak myslisz czemu Blizzard robi swoja - czuja szmal. Szkoda ze Heartstone bedzie rowniez failem jak Heroesy. :/
Tutaj portal o dTCG jakby kto chcial:
http://www.utopianchaos.com/ do tego fajne community i duza gildia, ktora bedzie cisnac w Hexa. Z tym ze poziom mocno competitive i kolesie ogarnieci i doswiadczeni. Obecnie hitem na portalu jest wspomniane Infinity Wars, ktora srsly goraco polecam. Jedyna naprawde warta uwagi, obok Hexa gra w produkcji (jest w zamknietej becie).