Cytuj:
Supportowi nie ma sie przelewac, support ma gre wygrać ;]
Ja supportami mam
Dazzle 31;15 win ratio :66%
Wi 14:13 win ratio 51%
Tide 17:8 win ratio 68%
Eartshaker 13:7 win ratio 66%
jeszcze ma sens dla mnie Treant od święta, reszta supportów dla mnie nie istnieje, veno to w ogóle jeszcze nigdy nie widziałem, żeby ktoś tym robił coś innego niż feedowanie.
Z tymże wi to dla mnie bardziej ganker niż support. Zawsze zaczynam grę od kupowania latającego couriera, potem ofc wardy itd, ale biedę zawsze tylko klepie Earthem i Treantem.
Reszta to jak dla mnie maszyny do kasy, szczególnie na pierwszych lvlach można ładnie nabić kille, a jeżeli są premady to Tide jeszcze jakoś z kasą jest ok. Earthem na premadach rzadko kiedy mam teleport po 40minutach gry. Zawsze ludzie ładują we mnie impet nawet jak już walne te stuny i mogę się tylko przyglądać
.
Tak to generalnie bez premadów dazzlem można sobie na luzie dagona kupić, żeby nie było za nudno.
Imo inni hero są dużo ciekawsi, supporta biorę tylko jak są premady, żeby jakiś retard nie powiedział, że bierze supporta nic nie kupował i feedował. Miałem ostatnio ruskiego dazzla w teamie, który całą grę nic nie kupował i w końcu kupił rapiera, po czym zginął. Druga opcja jak mam w teamie 4 carry bez żadnego stuna. Inaczej to jest za łatwo.