Highlander napisał(a):
Tak się cieszycie z faila MS, a nie czasem lepiej dla nas by rywalizacja była wyrownana?
nie lepiej.
Perfekcyjna sytuacja jest wtedy gdy dwie korporacje/firmy rywalizują ze sobą o klienta. Nie 3, 5 czy 10.
Dwie korporacja od lat ścierające się na rynku konsol to Nintendo/Sony.
Maksymalna ilość środków trafia do jednej lub drugiej korporacji, które mogą je z koleji zainwestować w to co interesuje i jest dobre dla klienta - R&D, uatrakcyjnianie produktu.
Microsoft dołączył do rywalizacji na polu konsol "na trzeciaka" i jedyne co robi to rozpierdala to poletko - już mamy płatny online, mało brakowało a byśmy mieli brak używek, idiotyczne DRMy, regionalizację każdej pierdoły etc.
Co microsoft zrobił dobrego dla konsol? Jeden treściwy przykład poproszę. Bo mi się wydaje, że konsole wyglądałyby znacznie lepiej gdyby ta korporacja nie wkroczyła na to pole.
Jak już to wolałbym gdyby do wojenki dołączyła znów SEGA.
Huragan napisał(a):
On jest gorszym fanboyem Mientkiego niz Marek Appla
Nie uważam się za fanboja apple - miałem szajsungi, miałem nexusa, wolę zapłacić identyczną cenę i mieć sprzęt gdzie postawiona na jakość, bezobsługowość i komfort użytkowania. Mi niepotrzebne są 4-rdzeniowce, gigabajty RAMu i jakieś zjebane wodotryski z których może raz kiedyś skorzystam a może nie.
btw. 5-tki nie polecam