Deshroom napisał(a):
Atherius napisał(a):
Kurde wszyscy się reaktywują z wotem.
mam prośbę napisz coś o chinskich heavy. lepsze to on niskich ruskich?
ja mam z 10 czołgów 7-8 tier maxowane zalogi itp t34 do farmy
nie mam siły teraz czytać forów.
mam elite m7 niski tier med usa, warto to pchać? mal byc z tego perszing ale drzewko zmienili
Chinole to trochę przerobione ruskie jak zdążyłeś zauważyć.
110 VIII tieru to odpowiednik IS-3, tylko ma lepszy pancerz a w szczególności bardziej wykręcony przedni dzióbek, za to działko 122mm trochę słabszą celność. Posiada on jeszcze lufkę 100mm, która jest dosyć ciekawa, może nie ma za dużego dmg i peny ale nadrabia szybkostrzelnością. 110-yek zaczyna się pojawiać dużo w ESL i innych turniejach zamiast IS-3 także to już coś mówi o potencjale tego czołgu.
Kolejny IX tier czyli WZ-111 model 1-4, pancerz też lepszy, działko trochę inne, bo już 130mm a nie 122mm jak na IS-8/ST-I, jeśli chodzi o parametry to bliżej mu do 128mm z E-75.
X tier i czołg 113, widuje się tego tak mało, że ciężko sobie wyrobić opinię. Na papierze jakoś mnie nie przekonuje, wolałbym IS-7 albo IS-4, wiadomo ruskie czołgi i zawsze będą błogosławione bardziej niż inne.
Sam chcę dojść do 110-ki, reszta w sumie mnie nie interesuje aż tak bardzo. Za to przerobiłem całe ruskie drzewko do IS-7 i w zasadzie o ile IS, IS-3 są mega czołgami to tyle IS-8 mi już nie sprawiał frajdy, miekki jak kupa, może bardziej zwrotny i wyposażony w dobre działo, ale jednak po IS-3, który potrafił dużo odbić tutaj było lekkie zdziwienie. IS-7 to wiadomo magiczny pancerz i odbija nieraz strzały, które nie mają prawa nie wejść, rykoszety dupą itp. Teraz po zmianie systemu celności jak najbardziej opłaca się grać z tym niecelnym do niedawna działem.
Bardzo ciekawym czołgiem jest za to ST-I w bliźniaczym drzewku ruskich HT, potrafi odbić tyle co E-75 albo i więcej, działo ma z IS-8 także dobra pena i dmg gwarantowane. Ale z kolei ten czołg jest w drzewku wolniejszych HT-ków, mają lepsze pancerze kosztem prędkości. KW-4 można niezłe szopki odstawiać kątując się odpowiednio, jeden z cięższych czołgów do przebicia jeśli stosuje sidescrapping.
Co do M7 to jak najbardziej opłaca się ciągnąć, po nim jest jeszcze failowy T21 ale kolejny T71 to już mistrz na swoim tierze, 6 pestek w magazynku, szybki, mały, zwrotny, scout zabójca. Tylko zalecam dla bardziej doświadczonych graczy, bo jako że to czołg lekki losowania ma bardzo ciężkie. Następny w drzewku to T69, to z kolei med i ma lepsze losowania, dobry konkurent dla amx 50 100 - kultowego czołgu, który potrafi na magazynek rozwalić każdy czołg swojego tieru, został wycofany z ESL 1vs1, bo był po prostu OP.
Wracając do T69 to super czołg, więcej odbija niż 50 100, ma za to mniej pestek o mniejszej penie i dmg, nieraz trzeba trochę złotem posypać jak nas wrzuci na wysokie tiery. Później IX tier i podobna sytuacja co poprzednik, działko nieraz niedomaga, ale ogólnie kozak no i X tier czyli win, czyli pojazd lepszy od AMX 50b.
Tyle w skrócie aka wall of txt. ;>