Deshroom napisał(a):
embe wiem że sense jest lepszy od twitz czy jakos tak to sie nazywa. zgadzam sie.
nova chodzi na kazdym fonie z androidem.
przepaść jest gigantyczna pomiędzy nova i sense
masz szuflady i gesty samo to bardzo dużo zmienia, a nic nie zwalnia
myślałem że to wszystko jedno w jakim launcherze ukladasz sobie ikonki po kupnie telefonu. gdzie tu wiecej pracy?
chyba że szkoda komuś parę złoty
klawe mam swiftkey i nigdy nie wrócę do stockowej. naprawdę to co daje samsung i htc jest biedne i mniej biedne
chyba cie nie przekonam do próby nova a szkoda. może spróbuj swiftkey
99% postów pisze na telefonie - tak wiem mam wyłączona korekte pierwszej litery dużej
Nie na każdym, minimum to ICS - tak podaje play store. Poza tym po instalacji nie mamy dostępu do systemowych widgetów jak powiedzmy ten od pogody, zegara z sense bądź innej nakładki - trzeba wgrywać kolejnego apsa od widgetów.
No i nie zmienia się lock screen, jak już zmieniać kompleksowo to po całości.
Ja na jednym fonie samsunga mam praktycznie stockowego JB (cyjan 10.1), na drugim LG też zastanawiam nad zapuszczeniem czystego roma. Kilka lat bawiłem się w różne nakładki, pierdoły i dałem sobie spokój. To jak upiększanie windowsa, kiedyś się z tego wyrasta. Teraz coraz więcej ludzi docenia nexusy, bo mają czysty soft beż żadnych śmieci.
Co do klawy to nie wiem co więcej potrzeba oprócz autokorekty/podpowiadania/swype/pisania głosowego a to chyba już posiada każdy tel. ewentualnie do pobrania z play store org.
klawiatura od google, która posiada wszystko to co napisałem.
Wiadomo, że bawić się można w nieskończoność i dostosowywać do swoich potrzeb, ale ja już doszedłem do etapu, że nie potrzebuję żadnych gestów, trząchania telefonu na lewo prawo, szczypania, głaskania itp. ma być stock, beż syfu itp. ;> A kilka smartów już się przewinęło przez moje łapska.