sula napisał(a):
iniside napisał(a):
Mało prawdopodbne. W tedy kazda gra by wygladała tak samo. To ze we wszystkie gra sie tak samo to jedno. Ale to ze kazda by wygaldała tak samo to juz pewnie by ludzie nie przełkneli ;p.
To nie chodzi o budowe innych gier tylko na tych user-generated asset-ach z innych gier, tylko częściowe oparcie się na nich i na ich modyfikacjach. Zbicie kosztów, co najlepsze sami gracze będą za to zbijanie płacić, a korpo na nim zarabiać. Genialne muszę przyznać.
Wiem o co chodzi i mowie, ze takie cos nie przejdzie. Nie da sie zbic kosztow gotowymi assetami. Bo gotowe assety to mozna na peczki kupowac np. w na turbosquid.
Kazda gra ma inne wymagania, kazdy silnik ma inna specyfike i wymaga indywidualnego podejscia. Jedyna rzecz ktora mozna mniej lub bardziej dzielic miedzy projektami to tekstury. A i to tylko w podstawowej formie.
Cytuj:
Ale handlowanie wirtualnymi dobrami to jest coś co istnieje praktycznie od początku gatunku MMO więc po co ten pseudo oburzony komentarz?
Kabfailus znowu pierdoli od rzeczy. Czego sie spodziewasz ?
Cytuj:
Przeszedłem ostatnio najnowszą kampanię DLC do "Bordka 2" i naprawdę wątpię, że gracze zrobiliby coś tak dobrego nawet gdyby mieli dostęp do wszystkich narzędzi.
Ja nie mam watpliwosci zeby zrobili. Wystarczy popatrzec na moddb.
Cytuj:
Przecież to jak nurkowanie w szambie w poszukiwaniu okruszka złota. Wygodniej jest dać wszystko, dodać kieprawy system ocen i patrzeć co się stanie.
Czy naprawde tak ciezko zobaczyc jak Valve to rozwizalo ? No ale wersja dla opronych:
1. Ludzie publikuja content na workshop.
2. Ludzie oceniaja content ktory tam jest.
3. Valve sie przyglada najwyzej ocenianmu.
4. Sprawdza.
5. Jesli jest dobry wybiera.
6. Nastepnie sledzi tych, ktorzy tworza content wysokiej jakosci, i sami sie z takimi kontaktuja w celu specjalnych zamowien, albo kiedy taka osoba cos nowego opublikuje.
Ale powtarzam. Nikt wysokiej jakosci kontentu nie bedzie robił za darmo. Jak sie wam wydaje, ze stworzenie wysokiej jakosci mapy/modelu to jest kilka godzin roboty przy piwie, to macie chuja pojecia jak to naprawde wyglada.