Kassei napisał(a):
Mam na koncie już 1.0, grałem też na nim w beta testy PC i PS3. Jeśli przypiszę do konta kod kupionego CE to jaki będzie finał?
1.
Dostanę 14 dni z 1.0,
30 dni z 2.0,
early acces i
CE itemzory ale będę miał praktycznie
jeden egzemplarz gry z
44 free days?
2.
Dostanę wszystko co w/w ale będę miał
dwa egzemplarze gry? Nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać skoro login/pass do gry jest identyczny z tym do gry....
3. Jak sprawa będzie wyglądać z
beta phase 4? Zapisy na betę były całym kontem, więc też to średnio widzę, aby zagrać dwoma kontami
Na czerwono to co w tym wypadku masz, na zielono to co nie masz. Mam nadzieję, że w miarę przystępnie napisałam...
1.
Nie możesz przypisać nowej gry do starej, czyli kupionego CE. (wyjątek: wersja PS3)
2.
Masz 14 dni bo masz wersje 1.0.
3.
Nie masz 30 dni darmowych, bo są one do NOWEJ gry. (wyjątek: wersja PS3)
4.
Masz Early Access i przedmioty przedpremierowe, bo są to osobne kody rejestracyjne.
5.
Nie masz przedmiotów z Collectors Edition, bo są one do NOWEJ gry. (wyjątek: wersja PS3)
6.
Masz dostęp do Open Bety bez dodatkowego zapisu od 16.08.
*Konta Legacy Status (To te co były opłacane przez 3 miesiące) mają Early Access (bez przedmiotów) bez potrzeby kupowania gry, mają też oczywiście dostęp do Open Bety od 16.08.
*Po premierze każdy będzie mógł kupić
Collector Edition Upgrade dla wirtualnych przedmiotów w grze (Zbroja Bahamuta dla choco, kotek do jazdy, mały bahamucik zabawka...).
Jako że masz dodatkowy kod CE (bo kupiłeś zakładam wersje PC) to możesz stworzyć nowe konto, na którym
nie masz starych postaci i w zależności gdzie użyjesz kodów do Early Access i przedmiotów przedpremierowych albo masz je na starym albo nowym koncie. Tak masz
DWIE gry.
Wyjaśnienie o kontach:
Square Enix Account to taki jeden duży tworek do którego przypisujesz Service Account (różne kopie gry) w liczbie do 8.
Najlepsze zalecane rozwiązanie dla tych co maja konta 1.0:Nawet jak planujesz grać na PC
kup wersję PS3! Będzie można połączyć ją z kontem PC, dostać przedmioty CE, Early Access i przedmioty zamówienia przedpremierowego i 30 dni gratis do tych 14 (konta 1.0) i tych 4 (Open Beta) co już macie.