wenth1 napisał(a):
Cześć.
Nigdy wczesniej mnie ta gra nie interesowała i nie czytałem żadnych newsów o niej, lecz od jakiegoś tygodnia codziennie mi sie przypomina.
Mam kilka pytań:
1.
http://allegro.pl/final-fantasy-xiv-14- ... 86771.html to jest ta nowa wersja 2.0, czy stara, juz nieaktualna?? pytam ponieważ za jakis tydzień będe w stanie ją nabyć a nie chce popełnić błędu i stracic kilkadziesiąt złotych
2. Jak wygląda sprawa z Klasami w grze, Interesuje mnie postac która bije z kastetów i ma fajne animacje, Kopnięcia, uderzenia pięściami, różne wariacje. Jest taka klasa jak Pugilist, ale co trzeba zrobić aby awansować na Monk??
2.5 ile czasu zajmuję osiągnięcie max lvla?
3. Czy coś wiadomo o PvP w przyszłości??
4. Gra głównie nastawiona jest na party?? czy solo spokojnie dam rade?
4.5 Jak z craftingiem w tej grze, czy sa jakies mini gierki?
5. poprosze jakieś plusy motywacyjne od was (jeśli takie w ogóle są)
w razie nowych pytań, bede dopisywał tutaj
Do pytan poczatkujacych jest specjalny watek, ale odpowiem. Moze Rha to potem przeniesie.
1. Jeszcze niedawno wystarczylo kupic wersje 1.0 zeby miec dostep do 2.0. Nie wiem czy ciagle to dziala.
2. Pugilist to klasa melee, a monk to job, czyli taka specjalizacja ktora da odstep do dodatkowych umiejetnosci. Odblokowuja to questy.
2.5 Nie wiadomo, ale sadzac po tym jak szybko mozna osiagnac lvl 20 to raczej nie wiele czasu zajmie osiagniecie max lvla.
3. Wiadomo ze bedzie
4. Gra jest raczej nastawiona na solo, ale w party tez oczywiscie mozna sobie pograc.
4.5 Crafting jest super. W pewnym sensie polega on na mini gierkach. Nie jest tak, ze automatycznie wszystko robisz.
5. Plusy to ladna grafika i klimat FF. No i gra jest niezle dopracowana.