ponoć policja i prokuratura ma w lepszej jakości
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... nina_.htmlkomentarz :
"Szlag mnie trafia jak czytam te kibolskie usprawiedliwienia. Na swoje marne szczęście w niedzielę przed południem postanowiłem pobyć z moją partnerką i 12-letnią córką na plaży. Już w drodze czułem że będzie tak sobie przyjemnie. Ryki nadchodzącej na plaże tłuszczy uwalonej piwskiem, ryczącej jakieś kibolskie pseudoprzeboje. Zero policji. Na plaży kilkudziesięciu ciemnoskórych mężczyzn też na lekkiej bani i z piwskiem. Bez śpiewu ale ze śmiechami i jakimiś własnymi pomysłami na zabawę w tym "podrywanie" na migi kobiet. Kiedy reaguje facet milkną i dogadują coś między sobą.Zero policji. choćby jednego nie było do obserwacji.
Na wejście kiboli duża część ludzi wstała i poszła gdzie indziej. A kibole i komuś ręcznik Arki skroili i race zaczęli odpalać i piwsko chlać i palić cygarety (wszystko czyny zabronione prawem pod rygorem grzywny 500 zlotych). A teksty rzucane do kobiet i chóralne wycie z radości z chamskich odzywek świadczyły wyraźnie że to prawdziwi dżentelmeni. W paru momentach tylko reakcji paru trzeźwiejszych w tej tłuszczy zawdzięcza zdrowie jeden czy drugi facet który odezwał się w obronie zaczepianej kobiety albo choćby malucha w koszulce Arki. już widać że kibole czekają na pretekst żeby spuścić manto komuś dla rozrywki. A policji zero.
Historia z zaczepianą Polką i ranionym nożem szlachetnym kibicu Ruchu to historia z gatunku "legenda" dla kibolstwa. Być może coś odpowiedziała głośno i odtrąciła rękę, bo durnowaty marynarz w ramach pokazywania swej odwagi przed kolesiami chciał klepnąć ją w pupę. Na to tylko czekała kibolska tłuszcza. Teraz chamstwo zaczepiające kobiety, wyzywające od "k...." stało się szarmanckimi obrońcami płci i polskości. "Je...ć ciabaty". Zero policji.
Rzeź, wrzask, ryk, kopanina, po 20 na jednego....
Od około 18 w niedzielę ustala się kibolska i "niezależna" wersja zdarzeń. Całe kibolstwo w towarzystwie narodowców okupuje net z historią o uderzonej kobiecie i dźganym nożem kibicu. Powstańcy chorzowscy wystąpili przeciw meksykańskim najeźdźcom gwałcącym polskie kobiety w otoczeniu pozbawionych honoru lemingów z plaży. I lemingi w necie plują na chorzowskich powstańców.
W Łomiankach powstańcy z Legii bronili honoru mieszkańców Łomianek przed zbrukaniem go przez czarnych najeźdźców z Polonii.
Chwała bohaterom."
ah te lemingi zamiast popić z nimi piwska, pośpiewać piosenki i razem sklepać mulatów jak to tczewiak radzi.
Teraz się okazuje, że nie nóż jak mówili kibice, a butelka.