Gokulo napisał(a):
No jezeli chcesz miec cure i protect to Conjurera musisz zrobic.
Jezeli chodzi o mp management to BLM ma dwa statusy wywolywane przez castowanie: Astral Fire i Umbral Ice. Astral Fire gdy uzywasz Fire-spelli, powoduje wieksze dmg od fire, ale blokuje regenerowanie sie mp. Umbral ice zwieksza dmg ice spelli i bardzo zwieksza regen mp. Generalnie chcesz uzywac fire az sie wyladujesz z mp i wtedy przeskoczyc na blizzard az mp sie odnowi.
No dobra takie rozumowanie obilo mi sie o oczy.
editedChcialem sie jeszcze dowiedziec co dokladnie robi spell
Transpose. Czy jego zdaniem wlasnie jest przeskakiwanie z tego z Astrala na Umbrele i w druga strone?
Jak sie do tego wszystkiego ma Thunder? Z tego co widze z opisu i z obserwacji to nie zdaje zbyt duzego initial dmg ale...ale za to ma dobry DOT no i jest szansa (5%)na to, ze nastepny czar zada iles tam Potency (zalezy od lvlu czaru). Mam jakos wplyw na to czy to random? Na pewno Thunder jest mniej MP zerny no ale za to srednie Potency jest duzo nizsze niz Fire.
LD - dzieki za informacje. No wlasnie to jest nowa klasa i jakos nie wnikalem w jej skille bo, na pewno pierwsza klasa ktora chce miec wymaksowana jest THM/BLM. Jest to chyba warte rozwazenia.
Co pisze to ktos cos dodaje. No nic Shinji wlasnie mi odpowiedz dal na jedno z moich pytan.