embe napisał(a):
niczym się nie różni od win7 w obsłudze
Z ogolnych uwag, to co wychwycilem gdy konfigurowalem z dwa laptopy:
- brak standardowego przycisku start, zeby wejsc w menu to albo klawisz windows na klawiaturze albo machac w lewym dolnym rogu ekranu z nadzieja ze pojawi sie zielona miniatura przenoszaca do fantastycznego metro
- j.w. szukanie przycisku zamknij (ofc mozna nacisnac alt+F4)
- szukanie dawnego menu dodaj/usun programy takze zapewnia mase rozrywki
- skonfigurowanie sieci z windowsem xp, ho ho, no ale przynajmniej z win7 mniejszy problem
- wkurwiajace boczne menu (po prawej), jak chcesz wywolac to za chuja sie nie da, jak nie chcesz, bo np przesuwasz pasek przewijania na stronie to zawsze wyskoczy : )
- metro - to byc moze kwestia gustu ale jak dla mnie zupelnie nieergonomiczne i w chuj niepotrzebnych rzeczy
- brak wylaczenia niektorych aplikacji, wiem ze usypia i zwalnia zasoby dopiero jak mu brakuje ale ja jakos wole miec pod kontrola co jest aktualnie wlaczone a co nie
Mozliwe ze jakbym go uzywal na codzien to znalazlo by sie jeszcze pare ciekawostek ale na szczescie nie musze.
Prawdopodobnie wiekszosc powyzszych mozna pozmieniac i dostosowac by wygladalo jak win7 ale fakt pozostaje faktem, system wkurwia od pierwszego wejrzenia.
Slyszalem ze szybszy i stabilniejszy. Mozliwe, ale ja na Win7 nie narzekam.