Cytuj:
2004-02-26 04:00, Balrog napisał:
Przez kilka lat pisałem recenzje i opisy gier, a skoro wyszedł pomysł z waszej redakcji, zeby zrobił opis ktos z zewnątrz, to znaczy , że brak Wam ludzi, albo nie stać Was na oryginał.....jedno i drugie świadczy że jesteście w dupie...a nie na topie liczących się przez graczy gazet..bądź wortali....
A co to ma do rzeczy??? Nie no chrzanianie głupot na najwyższym poziomie.
Czasy gdy jakaś redakcja zatrudniała na cały etat 30 redaktorów odeszły w zapomnienie - mamy kapitalizm. Sam pracuję w redkacji i wiem, że każdemu płaci się za wierszówkę.
Btw. wiecie jak wygląda redakcja Metalhammera - to jest jedna osoba + kilku "redaktorów" za całego kraju. Każdy taki redaktor na własną rękę załatwia sobie płyty, pisze recki, czasami "szef" proponuje zrobić jakiś wywiad lub pojechać na koncert i strzelić parę zdjęć, potem wysmarować z tego artykuł na stronę (nie ja - ale siędze w pokoju z gościem który pracuje u nas, w Zyciu Warszawy, Muratorze i Metalhammerze).
Po prostu chyba lepiej dać 150zł komuś kto już gra w tą grę kilka miesięcy i napiszę ją rzetelnie. Niż komuś komu się wepchnie pudełko do ręki, każe w tą grę grać przez 2 tygodnie, a potem napisać z tego reckę na 10 stron.
Do tego ktoś czytał reckę SWG, która zajmowała na GOLU kilkanaście stron? Bardzo dobry tekst - kiedyś zapłaciłem za przeczytanie tego jakimś SMS-em i nie żałuję bo ten jeden artykuł jest kilka razy więcej dla mnie warty niż cały najnowszy numer CD-Action.
Sam bym chętnie to napisał, ale ja ciągle narzekam: jak nie sterowanie, to makrowanie, jak uda się napisać makro, to rozpaczam bo zabił mnie milusi zajączek i tak w kółko (no nie krzyku?). Do tego nie znam innych części Final Fantasy, a chyba należałoby do wcześniejszych tytułów też grę w jakiś sposób porównać.
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Mark24 dnia 2004-02-26 07:45 ]</font>