Xanth ale o co Ci chodzi? Chcesz grac w to coś co grasz i nazywasz mmorpgiem - graj. Jest tam możliwość zostania Neocronowym królem - extra i cool.
Mi się ta gra nie podoba - oglądałem screeny, czytałem recki, oglądałem filmiki - dno. Szanuję swój wolny czas na tyle by niektóre z tytułów skreślać od razu i odstawiać na półkę z naklejką "kupa - nie ruszać". Moja prywatna sprawa.
Co do AO. Walk o wież nie próbowałeś (chyba, że było to w trakcie gry w Neocrona). Nawet jak kiedyś przez przypadek zaatakowałeś jedną i uciekłeś - to tak zgadzam się - niewiele to zmieniło na arenie politycznej
Polityka jest, a że Samobójców polityka ominęła to inna sprawa. Są sojusze, są plany - ale to się dzieje pomiędzy gildiami a nie pomiędzy graczami. Wejdź na stronkę jakiejś dobrej gildi zobacz forum - zobaczysz restricted area tylko dla członków gildii lub samej góry gildii (u nas było dla członków) - tam są tajne plany pozbycia się clanów na zawsze
Wodzem omni-teku nie można w grze zostać, tam są jacyś uber generałowie na których czasami robi się raidy - ale rzadko bo są trudni i mają chujowe dropy. Zostań wodzem Redemption lub Legionu - zapewniam Cię - trudniejsze niż zostanie królem w Neocronie
Crafting nie działa na zasadach wiecznie młodej i najlepszej UO - ale za to są takie kwiatki, gdzie np. 3 osoby na serwerze mogą daną rzecz zrobić - a nie każdy klepie zbroje, gotuje czy hoduje pokątnie kwiatki by nabić sobie skilla.
Podsumowanie co robiłeś:
1. leveling
2. 2-3 questy
Co Cię ominęło
1. walki pomiędzy gildiami
2. polityka pomiędzy gildiami
3. inne questy
4. raidy
gdzie moim zdaniem jest sedno gry AO:
walki pomiędzy gildiami
polityka
raidy
Wynik: ominąłeś moim zdaniem sedno gry.
Jeżeli dla Ciebie sedno mmorpg to siedzenie w kącie i nabijanie sobie skilla w jakimś craftingu - to zgadzam się wtedy AO się wydaje grą denną.