raggnarok napisał(a):
Info o nowych ligach 8 pazdziernika, release 1.0 okolo 2 tyg. pozniej. Ponoc nowe ligi sa jeszcze fajniejsze niz te obecne - tak mozna wywnioskowac z tego co pisze Chris. Can't wait
Jestem w chuj ciekaw jakie noty bedzie zbierac PoE.
Jakie noty? Open beta wystartowała w styczniu i chyba od tamtego czasu zbierali kasę. A w sumie już closed beta był "open" w pewnym sensie. Ilość zebranego feedbacku była ogromna przez to więc fixowali co mogli a i tak desycnu nie poprawili tylko więcej itemów w item shoopie dodali. Gra od tamtego czasu w uj się zmieniła jeśli chodzi o liczbę skilli/gemów i w dużej części loot. Od strony graficznej/dźwiękowej też updejty były jednak dupy toto nie urywa pod względem technicznym. Combat i tak pozostał w dużej mierze drewniany oraz fakt, że trzeba wydać grubą kasę żeby jakoś wyglądać chociaż w sumie tak jak Kabra napisał spora część efektów jest oczojebna i po prostu przesadzona na dodatek dodana na siłę bo $. Zbroi nadal nie ma spersonalizowanych jak chociażby w diabolo 2 co też jest krokiem wstecz imo. Ani razu szczena mi nie opadła podczas gry. Emocje po zgonie na HC przez desync to co innego.
Może i mechanika jest dość głęboka (nawet jak studnia...), skille są fajne i jest spora różnorodność pod pewnymi względami bo np są "wyścigi" ale art design lokacji, mobów/bossów, feeling combatu/animacjie, desync oraz fakt, że nie mogę się ubrać tak fajnie jak chcę(+ marauder ze szpadą wygląda komicznie...)ogólnie design free armorków jest raczej kiepski. No i z tych setek buildów i tak tylko kilka jest sensownych jeśli chce się myśleć poważnie o endgame.
Dla nolajfów, co skupiają się na mechanice i i nie przeszkadzają im pewne babole + kiepska oprawa audio/video/słaby art design gra jest w sam raz.
Blizz poprawi D3 i będzi gites
.