Amateru napisał(a):
Co ma piernik do wiatraka (bycie dobrym tankiem, a to czym się gra)?
Nie widzę żadnych problemów z targetowaniem na kontrolerze.
Są ludzie którym się lepiej gra z klawiaturą i myszką i tacy co są lepsi na padzie. Kwestia przyzwyczajenia.
Tylko, że nie widziałem ani jednego przykładu garudy/titana czy czegokolwiek na hard z tankiem grającym na padzie. Hm, ciekawi mnie czemu.
Co do tanka z mojego inst: To samo jest z FPSami. Ale jak ktoś pierwszy raz siada do pada i chce pograć w battlefielda to mu nic nie wyjdzie i tak samo jest w FF - od razu widać, że ktoś ledwo co się przesiadł, nie ogarnia (imho wtedy nie powinien zabierać się za tankowanie tylko niech uczy na dpsie). Sztuczne bieganie i przestoje po to by się obrócić w okół własnej osi to jednak za mało na niektóre packi/bossów jako tank.
Amateru napisał(a):
To że Thm
BIEGA W KÓŁKO i rzuca
AOE na mobka uważasz za normalne?
A co miał zrobić, zginąć? Jak tank zgubił aggro i stał przodem do ściany w ogóle nie zainteresowany teamem, dopiero po 20-30 sekundach się obrócił wbiegł pod mobka i obracał się w kółeczku zbyt wolno, bo nawet nie nadążał twarzą się ustawić w jego stronę. Pomijam, że wystarczy spamować skilla to postać się sama obraca przodem do targetu, ale chyba tego jeszcze nie rozgryzł. Jasne, mogę być adwokatem diabła i tłumaczyć przestoje czy jego grę lagiem albo inną wymówką. Tylko jak się wycwaniliśmy i z aggro wbiegaliśmy mu na przód PRZED NOS, to jakoś reagował szybciutko i bił mobka bez laga. No ale na każdym packu tak się nie dało z kwestii logistycznych i układu mapki.
Amateru napisał(a):
Obracanie się wokół własnej osi i bieganie w liniach prostych? Mi to bardziej wygląda na myszkę, która poleciała na krawędź ekranu i naciskanie jednego klawisza (W czy strzałki) aby biec, bo z analogiem nie ma problemu ze skręcaniem. Jednak nie grałam na kompie, nie wiem jak tam ze sterowaniem ^^.
Z klawiaturą tym bardziej nie masz, bo jak się mysz zblokuje, to od czego są strafe'y? Podłączyłem dla testu pada z ps3 i nie da się obracać ekranu oraz strafe'ować tak płynnie jak to jest na klawie.
I nie, nie uważam ludzi z padem za nienormalnych. Po prostu to są diametralnie odmienne typy rozgrywki i powinny być oddzielnie kolejkowane imho.