Powinna panować zasada - jak w coś nie grasz to nie wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia
High jest naszym Hawkingiem, tylko Hawking miał jeszcze wiedzę praktyczną zajebistą (oprócz tej teoretycznej).
Serio, widzę że niektórym przydałaby się maść na ból dupy i to co najmniej 1000mg
. Pokażcie mi fpsa, który wprowadził tak ogromną ilość zmian w multi, który wywróciła by gameplay do góry nogami. Oczywiście móimy tu o fpsie, gdzie różnica czasu między 1 a 2 częścią wyniosła góra 2-3 lata. Od strony graficznej bfowi nie mam nic do zarzucenia. Optymalizacja na pewno się poprawi (tak jest z każdym nowym fpsem). Nowe drivery zrobią swoję, Dice też się przygląda problemom z performancem - jakoś to będzie
. Serio, która gra zrobiła na was ostatnio zajebiste wrażenie pod względem grafy?? Na mnie crysis 3 na statycznych obrazkach, bo moja grafa jest za słaba żeby go odpalić w sensownych detalach. Ale u kumpla na 7970 wyglądał zajebiście... Teraz porównasz do niego resztę gierek i widzisz tylko zajebiście głęboką przepaść. I nie chodzi tu tylko o tekstury ale o całość. Sporo gier powstaje nadal na UE albo na autorskich silnikach, które ni jak nie są w stanie pokazać w miarę realistycznej i "dojrzałej" grafiki. Może i część silników niby jest w stanie pokazać nam zajebista oprawę ale jakoś w grach tego nie widać... Ja serio, nie widziałem jeszcze takiej grafy w grach (prócz Crysis 3...):
http://www.battlefield.com/pl/battlefie ... 4117382821Planetside 2, Arma 3 i reszta wygląda przy tym jak kupa jeśli chodzi o poziom/ilość/jakość detali i efektów. Czekam na lepszy trailer.
Problem polega na tym, że do tej pory dostawaliśmy raczej średniaki jeśli chodzi o grafikę. Miło graczy zaskoczył Wiesiek 2 bo wyglądał całkiem nieźle aczkolwiek to jeszcze nie to i pewnie dopiero Wiesiek 3 pokaż moc. Niestety nagle się okazuje, że ktoś wali focha bo ma GTS450 w pudle albo gniota pokroju 5850, który to jest bodajże 5 letnią kart. Chcesz miec na ekranie zajebistą grafę i efekty to musisz mieć odpowiedni sprzęt i tyle. oczywiście optymalizacja też jest ważna. Mając jednak 78709/GTX660 albo ich odpowiedniki poprzednich generacji, bedzie można sobie spokojnie pograć na medium w fullHD. Jeśli nie teraz to zaraz po premierze. Nowe drivery wychodzą dość szybko a DICE wie, że musi przypilnowac optymalizacji bo i ch gracze zajadą. Obecnbie nowego contentu nie dodają, tylko zajęli się balansem i łataniem bugów.
Ja mocno liczę na to, że w grudniu wraz z pojawieniem się BF4 korzystającego z Mantle a nie DirectX API, nowe radeony pokażą moc i nagle okaże się, że jednak jest trochę wiecej fpsów. Szkoda, że Mantle nie będzie gotowe na premierę - trzeba czekać do grudnia...
Co do czitowania to cóż, też miałem parę sytuacjiw BF3, gdzie wyłaziłem z gry po to tylko, żeby kolesia raportować bo miał wręcz nienormalną ilośc headshotów i pkt na godzinę nabitych. Ale na te 150h to było naprawdę kilka sytuacji. Raportowałem, zmieniałem serwer i grałem dalej. Ostatnio dawno nie miałem takiej sytuacji. Prędzej w CoH2 mam wrażenie, że kolesie jakiegoś map hacka mają bo napierdalają do mnie z haubic jak pojebani...