mrynar napisał(a):
Shador von Dal napisał(a):
Wkurwia, ale to mocno, wkurwia mnie gdy pierdoli się o tym, że w referendum Warszawskim pogwałcono zasady itp. namawiano do nie pójścia do głosowania. Chuja tam. Ogarnięty politycznie człowiek wie, że większą szansę ma na odrzucenie wniosku przechuji nie idąc na wyboru, tylko trzeba to kumać...
Nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia. Referendum to powazna instytucja, a nie plebiscyt poparcia czy wyrazenie swojego niezadowolenia. Biezesz udzial niezaleznie do tego czy jestes za czy przeciw. Nawolywanie do nie brania udzialu w referendum przez partie rzadzaca w imie jakis doraznych celow jest dla mnie nie do pomyslenia.
Ci sami ludzie potem beda mowic przed wyborami, ze kazdy powinien glosowac.
Jak uwazaja, ze HGW ma tak duze poparcie to powinni to udowodnic w fererendum, a nie uciekac sie do sztuczek w stylu panstwa afrykanskiego.
Pfft... nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia... poziom prze chuj - az chce sie odpisac, bo co kurwa?
Mam swiadomosc dzialania pewnych mechanizmow, chce zeby HGW pozostala to naturalnie nie pojde bo jest mi to na reke - idzie to w zgodzie z moim wyborem ktory byl prosty, odwolac TAK/NIE - Ja bylem na NIE i zrobilem co moglem zeby HGW zostala, nie poszedlem i to jest moj glos.
Potem beda wybory i to tez bedzie moj wybor, zaglosowac badz nie, bo to demokracja a nie jakis zasrany obowiazek. W wyborach nie mamy czern/biel tylko wiekszy wybor dlatego jest sens isc...
I do momentu az mam wolny wybor a nie OBOWIAZEK mozesz sie wypchac takimi tekstami.