@tczew
Juz nie mam 4850 ale wystarczal do zeszlego roku na luzie, including np Witcher 2 (bez ubersamplingu tylko) i Guild Wars 2 czy Skyrim, itd... z modami (sporo przejsc bylo z GW2 ale jak pofixowali performance to bylo spoko). I to wcale nie trzeba bylo grac na low. Za 'nowa' karte dalem 300zl, dodalem SSD do kompa i atm smiga min. Final Fantasy 14 z cieniami i wszystkim wogole 30-40 fps. Jesyne co musialem wylaczyc to jakas bzdurna fizyka ruchu co nawet nie widze roznicy.
Tomb Raidery, AC, Crysis 3, Borderlands 2, itd.. wszytko chodzi ladnie na srednio/wysokich. Nie pamietam co tam wiecej z tego badziewia AAA wyszlo... Zreszta nie liczac totalnych wpadek optymalizacyjnych, ultra ladnych gier jak BF4 czy sztucznego zawyzania jak w nowym COD to wymagania gier PCtowych od jakiegos czasu ida do gory BARDZO POWOLI.
Po chuj wydawac wiecej? Ofc nie gram w fullHD bo mam 2 monitory po 19 i 20cali i wiekszych rowniez O ZGROZO nie potrzebuje bo nie ogladam filmow na kompie tylko na TV 42 (czasem w sumie tez na nim gralem np w MK nowego (NA PADZIE!) bo to plazma i nie musi byc native hd res). Kompa mam do grania i czasami do pracy w domu i taki wystarcza mi w 100% i ide o zaklad ze wystarczy bez inwestycji wiekszej niz kilkaset PLN jeszcze na dlugo.
No i tak jest mocniejszy niz nowe konsole hue hue...
Wiekszosc ludzie to idioci tczewiak dla ktorych karta za 1,5k wzieta na raty (i to czekajac na przecene ofc...) to powod do dumy na mmorpg.pl, a jakosc spzretu mierza iloscia zer na metce - co zrobisz.
Potem kupuja jakis niedorobiony badziew alpha za 30€ i tak czy siak jest placz na perfromance czy bugi itd...
Mam zreszta takiego znajomego irl... ma w budzie Titana od EVGA za 4k, ktorego splaca drugi rok, rownoczesnie grajac w Rifta (a wczesniej zgadnijcie w co!
) .
coz.. bywa...
Wiecej nie pisze bo skonczyloby sie to kolejna polewka z mojej strony z brainless sheeps i rockefeller wannabes i kolejnym kasowaniem postow. A po co. JAkbym mial wydac wiecej niz np 600 za nowke karte graf. to bym wolal to przejebac na alko i proszek. Trzeba miec priorytety
PS. O! przypomnialem sobie! W Total Wara nowego nie pogralem bo ni hu hu... ale zadna strata tbh.
Tak wiec peace i srsly niektorzy to niech sie mocno jebna w glowe bo az rece opadaja jak sie czyta.