byzantium - film o wampirach, 2h, mi sie spodobal, troche pokrecony, mozna sie przyczepic do koncowki, napewno nie nudny ale akcji, strzelanin itd. to nie ma, no i gra fajna laska.
film calkiem niezly. Laska tez:) Takie troche ubogie ta wampiry jesli o moce;)
Szukasz gościa do zrobienia łazienki to przeglądasz jego papiery mistrzowskie czy (..) ewentualnie... bierzesz go z polecenia? Nie ważne że inna skala ale tak to działa, taki misiewicz mógłby się okazać większym fachowcem niż richard od noszenia teczek.
Koterski sie wypalil (i pewnie zachlal), ale na szczescie przyszedl Smarzowski. To nie przypadek, ze filmy o takiej tematyce bija na glowe inne polskie filmy i sa autentyczne na tle plastiku w polskich komediach romantycznych.
Polskie filmy są o jednym, 3 tematy: durne komedie, patola, syfy pseudohistoryczne. Hiciora jak 'drogówka' też nie chciało mnie się oglądać....
Złote Globaski:
Spoiler:
Złote Globy, najważniejsze po Oscarach nagrody przemysłu filmowego, zostały wręczone. Najważniejszy laur - dla najlepszego filmu dramatycznego - przypadł filmowi "Zniewolony: 12 Years a Slave" w reżyserii Steve'a McQueena. Była to jednak jedyna nagroda dla nominowanego aż w siedmiu kategoriach obrazu. Najwięcej statuetek zgarnął natomiast "American Hustle", w tym dla najlepszego musicalu lub komedii.
"Zniewolony: 12 Years a Slave" to historia żyjącego w XIX wieku w Nowym Jorku wolnego czarnoskórego mężczyźny, którego porywają handlarze niewolników i sprzedają do południowych stanów USA. Pokonał on takie filmy, jak: "Grawitacja" Alfonso Cuarona, "Kapitan Phillips" Paula Greengrassa, "Wyścig" Rona Howarda i "Tajemnicę Filomeny" Stephena Frearsa. (Zobacz pełną listę laureatów Złotych Globów 2014).
Za najlepszą aktorkę dramatyczną uznano Cate Blanchett, która zagrała główną rolę w filmie Woody'ego Allena "Blue Jasmine". Z kolei najlepszym aktorem w filmie dramatycznym został Matthew McConaughey ("Witaj w klubie"). W pozostałych aktorskich kategoriach triumfowali: Leonardo DiCaprio ("Wilk z Wall Street"), Amy Adams ("American Hustle"), Jared Leto ("Witaj w klubie") i Jennifer Lawrence ("American Hustle"). W kategorii najlepszy musical lub komedia zwyciężył "American Hustle". Najlepszym reżyserem został autor "Grawitacji" - Alfonso Cuaron.
O sporym sukcesie mogą mówić twórcy "Breaking Bad", którzy do imponującej kolekcji nagród mogą dopisać kolejne. Serial, który dobiegł już końca, został uznany najlepszym serialem dramatycznym. Złotego Globa odebrał też kreujący główną rolę Bryan Cranston.
mi sie podobalo wesele, dom zly. drogowki nie obejrzalem do konca bo mnie zmeczyla troche. pod mocnym aniolem wzielo 'pomysl' z pilcha, ale ma byc zdecydowanie bardziej wesole, niz sama ksiazka.
Genialny, dopięty na ostatni guzik komedio-dramato-dokument (bardziej komedio niż dramato) z powalającymi scenami i świetną grą aktorską.
Taki współczesny "Caligula", absolutnie najlepszy film 2013 roku i pewnie jeszcze 2014 (zależy jak patrzymy na premierę). Scorsese delivers po raz kolejny.
Tczewiak coś tam kiedyś bełkotał o "Sucker Punch" jako filmie dla prawdziwych facetów - to jest film dla prawdziwych facetów. Można dodatkowo poczuć klimat życia opartego na chciwości i braku większości barier moralnych.
Kto nie obejrzy - bardzo wiele traci.
Insidious: Chapter 2 - chyba pierwszy raz sequel horroru jest lepszy od pierwszej części, a ta też była niezła. Żeby ogarnąć co się dzieje, to trzeba obejrzeć najpierw pierwszą część, bo to jest kontynuacja historii.
_________________ Zaobserwowano niejednokrotnie, iż samice szympansów prowokują seksualnie samca tylko po to, by mu ukraść mięso.
Insidious: Chapter 2 - chyba pierwszy raz sequel horroru jest lepszy od pierwszej części, a ta też była niezła. Żeby ogarnąć co się dzieje, to trzeba obejrzeć najpierw pierwszą część, bo to jest kontynuacja historii.
Dzięki, zacząłem ogladac i faktycznie niezły. Calkiem pokręcony
Escape Plan - fajny mimo ze czuc wiek ale ciagle fajne kino akcji.
Officer Down - mimo fajnego scenariusza cala reszta do dupy dotrwalem do konca bo chcialem zobaczyc zakonczenie ktore mnie rozczarowalo, film bardzo slaby raczej omijac.
wesze gniota na poziomie Iron Cross. Takie pomysly fajnie wypadaja na trailerach. I to najczesciej wszystko.
Szukasz gościa do zrobienia łazienki to przeglądasz jego papiery mistrzowskie czy (..) ewentualnie... bierzesz go z polecenia? Nie ważne że inna skala ale tak to działa, taki misiewicz mógłby się okazać większym fachowcem niż richard od noszenia teczek.