Piszpan napisał(a):
czyli mowicie mmx kupowac w ciemno? kocham erpegi i ubieranie lalek
gralem chyba w mm3 albo 7 i baardzo mile wspominam.
oo zobaczylem ociec twoj filmik tez to swego czasu pykalem ale nie az tak zeby wciagnelo.
Kupuj w ciemno(na allegro kupiłem za 67,99 deluxe ed). Gra Dużo lepsza od LoG. Początek, a zwłaszcza tworzenie postaci może odrzucać, ale czym dalej tym lepiej. Z 2 godziny spędziłem w Den of Thievs obstukując ściany w poszukiwaniu przejścia na niższy lewel (latałem do miasta po scrolle z czarem dwa razy). Efektem czego znalazłem jeszcze dwa sekrety. (od ilu percepcji widzi się ukryte obiekty? 15/20?) łażę teraz po zamku i znowu zapewne masę ukrytch przejść i muszę zapinać po czar do sklepu.
Tips
Dla zaczynających róbcie sobie save y przed skrzyniami i beczkami (w beczkach może się trafić jakiś płyn z np + 1 do siły/percepcji itp)
Moja drużyna (3 lub 4) Crusader Human, Defender Dwarf, Druid Elf i Runepriest Dwarf. Wybór odpowiednich skili jest kluczowa jak i odpowiednie lokowanie punktów w staty przy lev up. (cierpię na brak percepcji). Jak na razie przegrałem z 20 godz( jakieś 70-80% pierwszego z czterech aktów)
A co najlepsze gra jest trudna, do wielu potyczek podchodziłem po dwa razy. Np: z cyklopem i shadow dragonem nawet nie zaczynajcie kilują w mig.