Highlander napisał(a):
http://www.ergoexpert.pl/pl/p330-fotel_ ... s_(w-952-4).html#z
znalazlem cos takiego, proste krzeselo, nawet troche dobrych opinii, ale jakies za tanie sie wydaje ;p
Odradzam i nie chodzi mi o cenę. Generalnie jestem przeciwnikiem oparć typu "siateczkowego" (błyskawicznie się odkształcają - szczególnie w przypadku osób cięższych). Dodatkowo brak wyodrębnionego zagłówka i wsparcia odcinka lędźwiowego. Od razu rozpoznaję też tanie chińskie elementy (np. sztampowe podłokietniki, których równie dobrze mogło by nie być). Serio, żal tych 300 zł.
Co do Unique, o które pytałeś mnie w PMce to powiem tak - goście starają się "podrobić" stylizację mebli ergonomicznych przez dodawanie do standardowych konstrukcji elementów z wyższej półki. Efekt jest taki, że jeśli mają już nawet jakieś dobre rozwiązania to pakują je do modelu którego siedzisko lub oparcie zupełnie odbiega od reszty. Idealnym tego przykładem jest model Exact: dobre siedzisko, dobry zagłówek i podparcia ale fatalne oparcie bez wyróżnionego wsparcia odcinka lędźwiowego. To trochę tak jakby do Syrenki wrzucić silnik od Porsche. Pomijając sam fakt, że jak patrzę na te krzesła to od razu mam wrażenie, że są niewygodne.