devsi tu opierają się na 2 sprawach:
- sprawdzona marka jako TES
- klimat "Europejski" gry
tak więc mają przekonanie , ze w EU ta gra pójdzie ze sporymi cenami, bo przecież nie robią "azjatyckiego crapu"- nawet tu często pada takie stwierdzenie
jest jeden mały problem- AoC miał identyczne założenia- może nie maiła marki jak TES , ale uniwersum + cała stylizacja nasza europejska- dla mnie te przypadki są identyczne, co więcej obie te gry wyszły w momencie , gdzie nie bardzo było cos innego a ciekawego jeśli chodzi o mmo - tu napisze o pvp na początku- ja lałem się już na tej małej wyspie do której szło sie z początkowego miasta jakos, w pierwszym dniu
tyle , ze ja nie lubię takich pewnych siebie devsów- to że mieli kupę kasy na grę nie oznacza , że zrobili dobrą grę- 2 miesiące do premiery a tu żadnej wzmianki o OB, dla mnie to troche podejrzane, nie wiem czy ta gra wystartuje 2 kwietnia, albo czy przypadkiem wystartuje pod naciskiem finansistów , ale będzie zawierała masę błędów
wypuszczenie preordera w momencie , kiedy nieliczni mogli przetestować gre to zabieg marketingowy, albo pewność siebie devsów , a pewni siebie devsi zawsze wiedzą najlepiej wszystko - takie coś niezbyt dobrze wróży grze
w sumie nawet zastanawiam się czy warto ruszyć z grą od początku , czy nie lepiej poczekać min 1 miesiąc , gdy ludzie zaczną grać i okaże się co i jak , nawet cena może być duuużo mniejsza
a tak ogólnie niezależnie czy kogoś stać czy nie - opłata za grę + abo i nie masz full dostępu do wszystkiego to porażka- rozumiem jakieś pety , mounty , ale rasa ?
nie wiem czy wróże im źle , czy dobrze bo jeszcze nie grałem, ale mi już się nie podoba taki system