zaboleq napisał(a):
Mareczku - najprostrze sprawa to to, ze np moge sobie normalnie wrzucic dzwonki, mp3, pdfy i w uj innych rzeczy i mam do tego dostep. Do tego customizacja interfejsu - praktycznie zerowa bez JB. W porównaniu z Andkiem to wyglada tragicznie. Instalowac mozna tylko to co jest w AppStore praktycznie chociaz jest to niezgodne z prawem. Tutaj chociażby mam CR i mam na prawdę w czym wybierać.
Pomjam oczywiscie kwestie sprzetowe jak np brak mozliwosci wymiany bateri, zjebane wyjmowanie kart sim czy chujowy aparat w stosunku do telefonow konkurencji (w przedziale cenowym). No i brak slotu na kartę SD to dymanie w anusa.
Polityke apple pomijam(jeśli chodzi o ceny i o JB).
Co do porownywan zywotonosci bateri - iphone miałem rok i sie rozjebal + bateria trzymała chujowo pół roku po. Kumple mają SGS3 od premiery i jakoś nie płacza na żywotność baterii. IOS tak samo wpierdalał baterie jak się włączyło wszystkie bajery. Sry ale jesteś chorym fanbojem.
Co do custom romow na SGS jeszcze...
Może źle zrobiłem flash tego CM 11.2 w sensie nie dość dokładnie. Póki co styka mi stockowy rom bo tutaj mam wszystko poustawiane jak chciałem. W weekend wgram CM 10.2 bo jest stable i wtedy potestuje. Jestem ciekaw kiedy CM 11 bedzie stable.
zaboleq - czyli podsumujmy:
dzwonki wrzuca się rzeczywiście na iphone trudniej bo trzeba 3 kliki - ale wiadomo, że ta funkcjonalność jest krytyczna bo dzwonek zmieniamy kilka razy dziennie (ja jeszcze nie miałem potrzeby od czasu Nokii 3310)
mp3, pdfy wrzuca się tak samo trudno/łatwo jak na androidzie.
customizacja telefonu - no bo bardzo ważne, wręcz krytyczne jest by dodać sobie w telefonie fikuśny napis lub temperaturę obok godziny.
brak możliwości wymiany baterii, SD slotu itd - czyli identycznie jak na większości telefonów z andkiem.
Politykę samsunga pomijam - jeżeli chodzi o ceny często wyższe niż ceny sprzętu apple.
Wszystko to za cenę stabilności, niezawodności i bezproblematyczności. Rzeczywiście warto się było 3 tygodnie pieprzyć z kawałekim sprzętu do dzwonienia, smsowania i przeglądania netu. I kto tu jest fanbojem?
Sorry zaboleq - ale mam kilku kumpli z szajsungami i wszyscy oni doładowują telefon w pracy bo im nawet jednego dnia nie trzyma. Ale o tym się sam przekonasz. Wkrótce.
Zresztą możliwe, że wymienią Ci ją za darmo:
http://androidnius.pl/puchnaca-bateria- ... a-wymiane/30% failure rate. Niedużo jak na koreański drogi szmelc.