szkoda myslalem by reaktywowac klan z Wish , moze jeszcze zmienisz zdanie ?
Pogralem pozwiedzalem pora by conieco napisac o odczuciach z Lineage 2
1) Grafika - zaczne od mocnych punktow,
graficznie ten tytul z wlaczonym pixel shader i wodotryskami smialo moze stawac na rowni z Asheron Call 2 wedlug mnie , niestety animacja jest beznadziejna , poczawszy na idiotycznym biegu Dark elfem po atakach mobow skonczywszy , niemniej szczegolowosc modeli postaci i swiata zasluguje na uznanie
2) Muzyka - zazwyczaj tejze sie nie ocenia oddzielnie w mmorpg ale w przypadku Lineage2
grzechem byloby nie pochwalic doskonale skomponowanej muzyki i nieco mniej doskonalych efektow dzwiekowych . Kazda rasa ma inne Tunes w swoich wioskach , nie mowiac o milej dla ucha main theme ktora umila czas na zalogowanie sie
3)Sterowanie to nic innego jak point % click
targeting , system skrotow rozmieszczenie okien to jeszcze wydaje sie znosne ale fakt iz mozna sterowac ruchem tylko w plaszczyznie horyzontalnej jest niedopracowaniem , zeby dosadniej nie ujac olaniem sprawy.
4) Ogolne wrazenia - wydaje mi sie iz wiecej wspolnego niz docelowo z Daoc , Lineage 2 ma z FFXI . W koncu i w tym i w tym maczaly palce Skosnoocy bracia , i tak
system sub -job's , design grafiki ma sporo nalecialosci , ..jednak w jedym zasadniczo sie rozni : w FFXI nie jest latwo nabic levele soloingujac , bez teamu nie ma co marzyc o szybkim exp , w Lineage 2 jest calkiem odwrotnie , w teamie dostajemy ochlapy , za to biegajac solo bez wiekrzych problemow rozwijamy postac , nie tak do konca gdyz zawsze mozna sie natknac na exp-thiefa ktory dobija ranne moby . System questow jakos nie zrobil na mnie piorunujacego wrazenia tym bardziej ze kazdy kampuje ten ghey fungus quest o ktorym juz wspomniano , farmujac kase bez wiekrzego ryzyka. Ciekawostka sa high-level quest dla konkretnych rodzaji broni , lub quest mobs takie jak ponoc orc chieftains pojawiajace sie wylacznie w nocy . O PvP napisano dosc , exp lost o 10% powyzej 5 levela dobija wystarczajaco by porzucic zabawe idaca w tym kierunku , niemniej namiastka jest lepsza niz nic , jak madrze napisal Aenima . Mozliwosci stoja przed Lineage 2 , zobaczymy czy to castle siege ktorym sie tak chwala devsi rzeczywiscie bedzie takie fajne , czas pokaze .