Oyci3C napisał(a):
TobiAlex napisał(a):
Kurier NIE MA prawa zostawić przesyłki u kogo innego a już w ogóle bez konsultacji z Tobą.
No, to powiedz to ochroniarzowi u mnie na recepcji, który ma 10tki przesyłek dziennie dla mieszkańców:)
To akurat inna sprawa.
Mendol nie, nie dojebałem. Kiedyś kurier zostawił przesyłkę u sąsiada, bez konsultacji ze mną (nawet o tym nie wiedziałem). Sprawdzam sobie status przesyłki a tam odebrane (żadnego awizo nie miałem, zresztą ta firma dzwoni i się umawia). Dzwonię do obsługi klienta. No i się zaczęło. Najpierw zadzwonił do mnie jakiś gościu (kierownik zmiany?), który zaczął mnie przepraszać za zaistniałą sytuację, wyjaśnił, że kurier popełnił błąd i zostawił przesyłkę u sąsiada a NIE MA prawa (podkreślił to parę razy) pozostawić przesyłki u kogo innego niż odbiorca, powinien umówić się telefonicznie ew. zabrać przesyłkę i dostarczyć na drugi dzień. Po jakimś czasie zadzwoniła jakaś kobieta z (nie mam już pojęcia, kto to był) i również mnie przepraszała i wyjaśniła co i jak. A na wieczór zadzwonił jakiś gostek, który również przepraszał i powiedział, że zostaną wyciągnięte konsekwencje wobec tego kuriera. Gościowi dupę uratowałem, ale to już temat na inną historię. Także Mendol widzisz, nie do końca jest tak jakbyś myślał. Ta babka jak do mnie dzwoniła zadała takie pytanko "a co by było gdyby ten sąsiad wszystkiego się wyparł?".