meterrr napisał(a):
ten koles nie wie w czym to napisac , a ty polecasz mu MVVM - juz widze jak sie jebie z ICommand i innymi wynalazkami , pewnie biedak nawet nie wie co to interfejs
to aplikacyjka dla niego i jego ziomkow, ma byc napisana w 15 min i działać
btw, ado.net jest w pizdeczke , latwe proste przyjemne , connection, command , open , read ... masz dane idealne do takiego projektu
a nie ORM'a mu proponujesz , gdzie zeby go uzyc trzeba pewnie znowu spedzic pare godzin nad dokumentacja , kolejnych pare nad jakims chujowym bugiem ktory wyskoczy bo akurat nie da sie czegos zmapowac albo inny chuj, i z weekendowego projektu robi sie 2 tygodniowa chujnia
E no ziom wiem co to interfejs
.
Juz coś tam dłubie w WPF ale idzie to powoli z racji tego iż nie lubie ruszać zagadnien po łebkach tylko muszę od razu większy kawałek poznać inaczej się strasznie irytuje.
Ja to raczej traktuje jako taki motivation factor, żeby poznać/nauczyć się c#.net.ado.net i WPF bo to tylko moze zaprocentować kiedyś tam i przynajmniej mózg zajmuje się czymś innym niż biciem mobkow w diabolo.
Logike po cześć mam już napisana dzięki redbooki od IBM-a. Został połączenie tego, skonczenie interfejsy i potem już będzie z górki
.