Mendol napisał(a):
ok, wielkie dzieki, tego mi brakowalo.
wczoraj mnie zamiotl na 2 strzaly koles z avelyna ;/
na razie biegam w leather armor i mam 53%, ale nic sensownego nie znalazlem.
rozumiem, ze te specjalne bonusy sa juz 'wbudowane' w armor?
dopiero co skonczylem no-man's warf (jak na razie najbardziej wkurzajaca mnie lokacja
).
pewnie lepsze armorki dopiero przede mna.
broadsword faktycznie bardzo fajnie pizga - ale znowu na boss'a lepsza macka.
dorwalem fireballa i niestety robi zenujaco niski dmg na start.
Też używam avelyna zamiennie z tarczą - nadzwyczaj skuteczny w PvP do dobicia albo przerwania castu/leczenia a i w PvM może być niezły (z dobrymi boltami)
Dopadłem też mackę, która oprócz tego że ma całkiem przyzwoity dmg, to jeszcze można rzucać z niej miracle i hexy.
Niby o połowę słabiej walą niż ze "specjalizowanych" chimes ale atut zaskoczenia jest naprawdę spory. Tylko niestety lagi psują taką zabawę - sporo walk tak przycina, że wygrana którejś strony to czysty rzut monetą - trafiasz gościa tam gdzie go niby nie ma albo wsadzasz mu czar w dupę a on jednak jest gdzie indziej.
A co do pyro to właściwie liczy się tylko Flame Swathe (do wyfarmowania na bellkeeperach - 2 mi tam wypadły zanim przestały się spawnować - polecam farmować z item discovery setem) i może czasami:
- Firestorm (do kupienia po zrobieniu Undead Purg.)
- Chaos Storm (Iron keep)
Używałem jeszcze czasami:
Poison Mista i Lingering Flame ale to "mocno sytuacyjne" czary.
Natomiast jak położysz swoje rączki na Flame Swathe to będziesz chciał 10 takich nosić ze sobą
A jeśli chodzi o armory to one mają to w opisach zazwyczaj.
Trafiłem też kilka, które nie miały nic w opisie ale np. podnosiły INT/FAI co było widać w statsach.