Troche brak mi cierpliwosci, bo w tej alpha wywala czesto po loadingach, patche wychodza live itp. Nawet ciezko alt tabowac bo moze wywalic
Trudno polecic zakup, bo to alpha
O ile takie TESO bylo mi dosc latwo ocenic po chwili grania, to tu tak nie jest. Bo wielu rzeczy po prostu nie ma. btw. Ja nie jestem wychowany na Ultimie.
Nie ma NDA, wiec moge napisac.
- gra w porownaniu do wiekszosci MMO wydaje sie INNA, co bedzie glowna zaletą
- lokacje, miasto, klimacik, muzyczka są fajne, koxy w lepszym sprzecie tez super wygladaja
- świat zachęca do eksploracji by zajrzeć tu i tam
- brak wskazówek bardzo dużo zmienia, trzeba sie troche wysilić
- mimo wszystko to single player online , multiplayer online itp. to oryginalne rozwiazanie
- Gadanie z NPC, samemu czy obserwowanie jak inni to robia, so old school, wpisując zapytania na chacie
- teksty postaci jakieś takie głębsze, jest też chatowy /journal , w którym też są dodatkowe wskazówki
- są zony, opuszczanie lokacji i poruszanie się uzywajac pionka na mapie i odwiedzanie w ten sposób lokacji
- craftingu nie sprobowalem jeszcze, ale zanosi sie ciekawie, np. pogadalem z kowalem i pojawily mi sie recepty na dlugi miecz, recepta mi mowi, ze potrzebuje to i tamto, co trzeba wytworzyc przy uzyciu kilku narzędzi
- combat na razie to crap a niektore npc/moby stoją jak kołki, gdzieniegdzie szkielet jest nazwany 'wolf'
- mam przeczucie, ze gra zanosi sie na róznorodną i że bedzie co w niej robic
- nie ma wykrywania kolizji
- grafika nie jest nadzwyczajna, ale dziala dosc dobrze
- na razie nie ma tego wiele, alpha
- nie widac paska zycia przeciwnika ani combat loga, albo nie zauwazylem
- malo interaktywnych rzeczy
- są niewidzialne ściany i nie da sie skoczyc z wysokosci i np. zabic
Pierwsze wrazenie dosc pozytywne, ale trudno ocenic gre w tym stadium, nie wiem w jaka strone to pojdzie, albo czy nie bedzie to scamem, ale raczej nie.
Guru mmorpg nie jestem, jak ktos kupi łapiac hype a sie nie spodoba to nie miejcie pretensji. Pozytywne wrazenie moge miec zludne bo gra jest jakas taka inna niz wiekszosc obecnych.
ktos streamuje
http://www.twitch.tv/desrongamingplayer instructions
https://docs.google.com/document/d/11Ye ... 6Jfcak/pubz czego mniej wiecej kazdy wywnioskuje na co pozwala Alpha