Mendol - akurat o tym konkretnie projekcie wiem sporo (chociaż nie wszystko) - w tym ilu konsultantów to musi obsługiwać. Sam pisałem tam część szyny danych.
Akurat to był jeden z najuczciwszych przetargów, bo większość kasy poszła na sprzęt. Tak - przetarg wygrały prywatne spółki (zgadnij które
- chociaż wystarczy poszukać, bo są to informacje jawne), ale wiesz... w prywatnych spółkach ludzie nie pracują za miskę ryżu. W tej zaś konkretnej spółce (w zasadzie jest to już korporacja) wszyscy pracują na etatach więc koszta są dość wysokie.
Nie będę jednak pisał niczego, czego zabrania mi podpisany papier. Więc mogłem się odnieść do kwot i tych bzdur "portal dla bezdomnych". Nie napiszę kto i ile zarabia na jakim stanowisku, ani ile konkretnie osób się tym zajmuje (bo takiej wiedzy nawet nie mam - 10 konsultantów to minimum, ale może być więcej), wypisałem zaś liczby, które wiem, iż są kompletnym minimum, aby ten projekt utrzymać.
Tam jest użytych kilka technologii, tam wszystko musi działać, bo za każdą wtopę są kary. No i powtórzę 100k brutto rocznie / head to nie jest dużo.