Highlander napisał(a):
Aldy to nie wali... szuka ciekawego zajecia... chetnie pewnie zostanie u Ciebie niańką
jak niejednokrotnie pisalem , pracowalbym dalej z dziecmi bo nie ma lepszej pracy , zadna inna nie jest tak rozwijajaca i ciekawa
ofc trzeba sie do tego nadawac
niestety w naszym kraju sa zjebane dwie rzeczy : kasa w tym zawodzie i szablony
te sa spierdolone najbardziej , ofc sa setki innych o ktorych wy tatuskowie nie macie zielonego pojecia , no ale to trzeba tam pracowac zeby wiedziec
dziecko urodzone w tych czasach jest skazane niejako na multimedia co nie znaczy ze nie powinno sie ich ograniczac do minimum , w przedszkolu gdzie pracowalem dzieciaki notorycznie siedzialy przed TV , ja nigdy tego nie stosowalem , za to zawsze organizowalem dzieciakom czas na powietrzu jak sie dalo a jak bylo zimno to angazowalem ich do pracy grupowej , wycinanki , plastelina , spinacze , kulki papieru , rozmowy , no jest tego w chuj...
efekt? , jak przychodzilem na zajecia to polowa rzucala mi sie na szyje a druga polowa przyklejala do nogi
wielu nie chcialo wracac do domu i wtedy zostawalem dluzej w pracy
obecnie zarabiam nie najgorzej i mam perspektywy na wiecej , niestety pensje w przedszkolu nie sa takie jakie byc powinny , przy tej odpowiedzialnosci itd