Powoli zaczalem sobie pogrywac w Magicka - Wizard Wars.
Bardzo fajna gierka w przeciwienstwie do reszty wychodzacego crapu tego typu teraz. Z gory trzeba zaznaczyc ze nie jest to BLC niestety. Sterowanie point&click, a sama walka jest mniej dynamiczna niz BLC. Jak ktos gral w Magicke to powinien sie kapnac o co chodzi, standardowe czary dostepne dla wszystkich sa tak jak w singlu, jak ktos nie gral, to najlatwiej chyba porownac system walki do "tworzenia" czarow na zasadzie Invokera (bez samego Invoke) - kombinowanie z wieksza iloscia orbow - zamiast QWE jest QWERASDF - 8 elementow (Woda, Tarcza, Zycie, Lod, Piorun, Arcane, Ziemia, Ogien, moglem cos pominac) - wiekszosc czarow - tak dlugo jak nie sa self-castowane, no i nie sa tarczami/minami to skill shoty ktore im dluzej sie channeluje tym sa oczywiscie silniejsze - jak sie za dlugo channeluje to powoduja knockback naszej postaci. Kombinacji jest sporo i sa oczywiscie comba, niestety nie ogarniam jeszcze za bardzo tego wszystkiego, ale mimo dziwnego sterowania gra sie bardzo przyjemnie + w moim regionie Oceania bardzo latwo o gre co mnie cieszy. Do tego tak jak mowilem, poza 8 orbami z ktorych napierdalamy czarami, mamy pasek podobny do paska Ultimate z BLC, na ktory mozemy odblokowywac i wrzucac 4 czary. Tam juz sa do dyspozycji czary silniejsze, AOE, blinki, dashe, wskrzeszenia, dluzsze CC. Wybiera sie je przed gra (cos jak summoner spells z LoLa), a odblokowywuje sie je poprzez levelowanie naszego konta i zbieraniu shardow ktore dostaje sie co level. Do tego poza zapelniajacym sie paskiem ultimate nie ma zadnych resources typu mana, wiec mozna spamowac czarami do woli, co powoduje ze combat mimo wszystko jest dosc szybki
Atm. sa 2 tryby udostepnione - 1v1 Duel do 3 wygranych (bardzo fajnie sie walczy), oraz 4v4 conquest (nie wiem czy tak sie nazywa do konca) na zasadzie Battlefielda - 3 spawn pointy i tickety, jesli sie zajmie wszystkie spawn pointy i ubije wszystkich przeciwnikow to GG.
Co jest duzym plusem to rundy ktore sa z reguly bardzo krotkie najdluzsza runda jak dotad to trwala u mnie 10 minut i byl to conquest gdzie jednej druzynie skonczyly sie tickety.
Do tego widze jest equpiment naszej postaci o ktorym sie decyduje przed gra, no ale nie mam jeszcze nic wiec sie nie wypowiadam - jedynie widzialem ze moze on zmienic statystyki czegos kosztem czegos - HP na movement speed itp.
27 maja zaczyna sie open beta wiec polecam sprobowac.
|