Cytuj:
2004-04-29 11:55, szani napisał:
1.do holgera pytanko bo artefaktami napakowany jest jak malo kto.
czy gdyby wiedzial wczesniej jak po 1,68 bedzie dzialac np SL to bawilby sie w to cale zdobywanie i lewelowanie artefaktow,jednym slowem czy warto?
czy daja po 1,68 znaczaca przewage?
SL rzeczywiście została nerfnięta w sposób bardzo poważny, ale przedtem była przegięta (możliwość wykorzystywania 2 artefaktów naprzemiennie, dająca perma-SL), więc to jest ok. I tak jest przydatna, tyle że bez przegięcia, a tak, jak powinna działać.
I - tak - bawiłbym się w zdobywanie i lewelowanie, nawet to robiłem. Artefakty mają na sobie rzeczy, których nie znajdziesz nigdzie indziej, a które mogą być baaardzo przydatne (np. speed dla klas, które go nie mają na Winged Helm i butach takich czy innych).
Znaczącej przewagi nad innymi nic ci nie da, jeśli jesteś kiepskim graczem, który nie wie jak prowadzić swego toona. Jeśli jesteś dobry bez całego arsenału, jaki na sobie możesz powiesić, to na pewno będziesz jeszcze lepszy.
Cytuj:
2. jakby mial wybrac 1 z artefaktow to na jaki by sie zdecydowal,mysle ze wiecej niz jeden nie bede mial sily zdobyc i wylewelowac.
Oj, stary, w żaden żywy sposób nie mogę ci pomóc w wyborze, gdyż:
1. nie bardzo wiem jaka/jakimi klasami grasz - sorka, jeśli gdzieś to napisałeś to zapewne przeoczyłem lub nie zapamiętałem;
2. nie mam pojęcia jakim innym sprzętem dysponujesz (chodzi głównie o biżuterię, bo reszte można dorobić) i jak dany artefakt pasowałby ci do template;
3. zupełnie nie znam twoich preferencji w grze - jesteś ofensywny, czy raczej ostrożny; wolisz grać sam, w grupie, czy w zergu itd.
4. nie wiem jakie masz możliwości zmobilizowania pomocy przy zdobywaniu artefaktów - czy możesz np. krzyknąć na /gu czy /as i zlecą się 4 grupy gotowe cię wesprzeć;
5. itd., itp.
ToA wprowadziło tak cholerną różnorodność w ubrankach, które dotychczas znaliśmy i które nieźle nam się nosiły, że nie ma dobrych porad - każdy musi sobie dostosować krój skarpetek do wzorka na krawacie. Najlepiej DOKŁADNIE przeczytać to:
http://www.visionofsages.net/toa/Artifacts.htmli wpasować to tu:
http://sc.aod.net/Acha, jeszcze jedno - można zrobić sensowny template z użyciem więcej, niż jednego artefaktu. Udało mi się wykorzystać cztery w niemal-zmaksowanym template dla infa, wydać kilkanaście plats na pozostałe rzeczy - i już całość przestała mi się podobać
Znowu trzeba coś podłubać
Cytuj:
a swoja droga to holger jest traktowany jak encyklopedia daoca
I ni cholery nie wiem dlaczego, bo taki Adam na przykład jest wobec mnie jak Encyclopedia Britannica wobec kieszonkowego wydania Małej Encyklopedii dla Opóźnionych w Rozwoju Przedszkolaków. I kilku innych wśród pojawiających się na tym forum zapewne też.
zdrówko
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Holger dnia 2004-04-29 22:17 ]</font>