Cytuj:
2004-04-27 09:30, Lowen napisał:
Mam pytanie do doswiadczonego blm/whm. Obecnie mam lvl 20 blm/10 whm. Ile potrzebuje kaski aby miec aktualne czary i equipment do lvl 50 blm/25 whm? Lowie juz od 5 dni i zarobilem dopiero 50K. Czy ta suma mi wystarczy czy lowic dalej?
Nie jestem doswiadczonym blm ani whm-em ale sadze ze akurat whm ci nie pomoze a blm ... no cuz ... polecam taka technike planowania wydatkow :
1. Priorytet - Zaklecia
2. Statystyki - boosty do int w przypadku BLM
czyli ringi/kolczyki/wandy
3. Armorek - tu tez polecam wybierac itemy z boostem do statystyk z ta roznica ze raczej taki ktore ci starcza na dluzej, nie ma sensu inwestowac 50 k w black robe +1 poniewaz za kilka lvlkow (30) dostaniesz dostep do RSE ktory ci pozluzy dlugi czas.
Zrob sobie liste zaklec gdzie i za ile je mozna kupic posilkujac sie np wykazem ze stronki mysterytour. Sprawdz sobie jaki masz dostepny sprzet a potem ceny an AH danego itemu np posilkujac sie alkhazam w ten genialny i prosty sposob znajdziesz dopowiedz na pytanie czy stac cie czy nie.
Moim zdaniem warto robic exp jak masz kase juz, kup co ci potrzebne i expuj, jak ci sie skonczy kasa zrob przerwe na zarabianie i znow expuj
W miedzyczasie tez mozna przeciez lowic ryby, framowac mobki itd ... oraz wpada ci przeciez troche kaski za itemy ktore wypadaja.