raggnarok napisał(a):
Ta, Vitka w tym roku wyglada mocno. A jeszcze bedzie Freedom Wars i Natural Doctrine. Ja w sumie czekam tylko na jakas dobre oferte na Vite 2000 i tez kupuje. Licze ze na E3 zapowiedza tez jakas obnizke
Natural Doctrine? Kupiłem wersję na PS4 day 1, pograłem streamując 40 minut i sprzedałem. Dno, szczególnie pod względem wykonania. Freedom Wars zapowiada się świetnie, szkoda tylko, że nie będzie miało online mp na premierę. Może USA/EU się załapią.
Yog-Sothoth napisał(a):
Nowa Vita z tego co czytałem ssie jeśli chodzi o wykonanie, do tego ciut gorszy ekran. Swoją używkę wyrwałem za 445 z 4+16GB więc cenowo jest bardzo fajnie.
Wykonanie? Jeśli chodzi o design, jest imo o niebo lepiej niż z Vitą 1000 (którą używałem ponad 2 lata). Większe/łatwiejsze od naciskania przyciski, mniejszy touchpad z tyłu. Do tego jest dużo lżejsza i pozwala na ładowanie przez micro usb i wydajniejsza bateria.
Jedyną wadą w porównaniu do 1k jest LCD zamiast OLED, ale da się przyzwyczaić stosunkowo szybko.
Jak pisałem wyżej, przez ponad 2 lata korzystałem ze starej Vity, ale po zmianie na 2k i korzystaniu z niej przez ~70h nie żałuję ani trochę.