Cytuj:
2004-05-07 16:05, Calis napisał:
Po 2 nie nazwalbym popa dodatkiem dla casual playera bo zobaczysz tylko polowe krain.
Ja patrzę na to z innej strony. Jestem raczej casual playerem i dla mnie PoP to podstawa, mimo że faktycznie nie widziałem nawet 1/3. Spędziłem w nim znacznie więcej czasu niż w Velious, Kunark i Luclin razem wziętych. Tyle, że jestem bardzo nietypowym graczem - gram dopiero od pół roku.
Dla mnie EQ jest zupełnie inną grą, niż dla każdego kto gra od kilku lat. Podoba mi się, ale nie grałem w żadnego innego mmog-a. Mangi nie lubię, historie typu SWG czy AO jakoś mnie nie pociągają. Ktoś napisał na innym forum, że EQ to graficzny MUD. I właśnie to, jako staremu fanatykowi MUD-a, mi się w tym podoba.
Co do przyszłości, to chociaż widzę, że SOE ma niedopracowane produkty, nie znajduję na rynku nic ciekawszego. WoW na obrazkach wygląda zbyt cukierkowo i bajkowo. Chętnie bym spróbował parę tygodni pograć, żeby wyrobić sobie na ten temat opinię, ale jeżeli nie będzie darmowego triala (a na początku raczej nie będzie), to jakoś nie mam ochoty wywalać ciężkiej kasy na sprowadzenie gry i abonament żeby po miesiącu zrezygnować.
Co podsuwa mi pomysł żeby może zrobić zrzutę na 1 kopię na podstawie której możnaby się zorientować jak to wygląda w rzeczywistości. Chyba, że ktoś juz wie że to kupi i byłby tak uprzejmy, że dałby trochę potestować