montezuma napisał(a):
Pisza o "zamachu stanu" itp, tylko wciąż nie wiem co otrzymał rząd od NBP za dymisje ministra.
Nic nie otrzymal, bo NBP pechowo nie wypracowal zysku, ale to co zostalo zaplanowane w rozmowie zostalo zrealizowane:
- odwolali Rostowskiego
- napisali nowelizacje ustawy o NBP, po ktorej Belka bedzie mogl czynniej wspierac rzadzacych, co w dluzszej perspektywie moze doprowadzic do prawdziwego dramatu, bo prezes NBP nie bedzie sluzyl interesowi stabilej zlotowki tylko interesom partii rzadzacej.
===================================================================================
Dukaczewski:
"Były szef WSI ubolewa, że "nie zastanawiamy się nad tym, w jaki sposób nagrania zostały wykonane". -
Uwagę koncentrujemy na zawartości merytorycznej, co dla mnie jest sprawą absolutnie drugorzędną. Nie jestem politykiem, w tej sprawie nie chcę i nie mogę się wypowiadać. Samo nagranie mogło być zrobione przez pracownika restauracji - cieszę się, że właściciel od razu zareagował i wydał oświadczenie, że to się odbyło bez jego wiedzy. Jestem przekonany, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego podjęła już odpowiednie działania dlatego, że
to jest nielegalne nagranie, nielegalny podsłuch i to absolutnie musi być ścigane - stwierdził."
i tego sie trzymajmy!