No no
https://www.facebook.com/ptymochowicz/p ... 02?fref=nfPiotr Tymochowicz
4 godz. · Warsaw, Poland · Edytowany ·
Zmanipulowany materiał w TVN24 !!!
Ostatnio pytano mnie o opinię na temat Marka Falenty, (Falentego) w redakcji TVN24. Udzieliłem wywiadu, wielokrotnie podkreślając, że po pierwsze nie wierzę w winę Marka Falentego, ponieważ znam go wiele lat i wiem jak bardzo nie chciał nigdy mieszać polityki z biznesem, po drugie miałby zbyt wiele do stracenia angażując się w tak kontrowersyjny temat jak nagrywanie prywatnych rozmów czołowych polityków, po trzecie jest to niezwykle przebojowy i odważny człowiek, którego stać na imponującą odwagę cywilną. Jeśli zrobiłby coś takiego z zemsty, to miałby odwagę powiedzieć o tym z "otwartą przyłbicą" wprost do kamer, zresztą potrafi przed kamerami profesjonalnie występować (tak na marginesie).
W nagrywanym materiale mówiłem o tym jak niezwykle łatwo jest rzucić podejrzenia, oskarżenia i pomówienia a jak trudno jest potem przez całe lata to odkręcać. Mówiłem o tym jak bardzo polskie służby specjalne modlą się o to, by stał za aferą ktoś ważny, najlepiej związany ze Wschodem z kogo będzie można łatwo zrobić kozła ofiarnego.
Mówiłem wreszcie o tym, że podejrzenia takie utrwalają niezwykle niebezpieczny i okrutny i głupi stereotyp w mentalności polskiej, że każdy polski biznesmen robiący błyskawiczną karierę - to oszust, hochsztapler i bandyta.
Zamiast tego opublikowana została ciekawostka o tym, że kiedyś się pytał czy ma szanse zostać prezydentem .... nie zostaje kandydatem na prezydenta ktoś, kto wie że coś złego ma "za uszami" i że wcześniej czy później wypłynie to światło dzienne.
Znam dobrze Marka Falentego - i wiem jak ciężko i jak twórczo pracował na swój sukces.
Nie wierzcie proszę w doniesienia prasy na temat jego kłopotów z prawem. Przyjdzie czas, kiedy Prawda wypłynie ze zdwojoną siłą.
On musiał się stać kozłem ofiarnym, by ratować rządowe tyłki !!!!!!No, cóż wiem sporo o funkcjonowaniu polskich mediów i muszę powiedzieć, że trochę się dziwie. Jednak dziwię się temu, że TVN24 w dobie internetu, w dobie portali społecznościowych montuje materiał tak jawnie sprzeczny z tym co zostało nagrane.
Opublikowany materiał ma wszelkie znamiona, typowego materiału zrealizowanego na potrzeby rządu. Materiału na Zamówienie !!!Dlatego uprzejmie proszę Wszystkich czytających mój wpis o przesyłanie go dalej !!!!
Powtarzam, znam Marka dobrze, jeśli twierdzi, że jest niewinny, to wierzmy mu przynajmniej do momentu, kiedy się sam nie wypowie, kiedy będziemy mieli i będziemy słyszeli racje drugiej strony.
PS. Zaznaczam, że nie zostałem ani wynajęty ani w jakikolwiek sposób zaangażowany przez Marka Falentego ani nikogo w jego imieniu. Obawiam się natomiast, że zbyt dobrze znam mechanizmy medialnego niszczenia ludzi, aby milczeć i aby nie zabrać w jego sprawie głosu. Tak się składa, że świadkiem całego nagrania był Wiktor Wieczysty, którego za jego zgodą wymieniam.
Dziękuję.
Proszę o przesyłanie materiału dalej ....
Piotr Tymochowicz