Na jakim poziomie gracie? Ja na Hard.
Większość walk jest ciężka. Motywy z beczkami są fajne i ciekawe, ale staram się unikać właśnie nie-exploitować tego.
Mój głowny to wojak z 1H i tarczą, kolega gra roguem ze skillami do skradania i backstaba ale teraz i tak używa tylko łuku, więc 2 główne postacie mamy hm.. cienkie;]
Jahan nie jest zły. Jak kolesie stoją w wodzie stunujesz całą brygadę czasem błyskawicą, teleport jest OP a heal z regenem też jest mocny.
Walki są ciekawe i wyzywające, muza super, klimat jest, dialogi zabawne.
MINUSY:
Co irytuje to misclicki - często koleś idzie na około albo się odsuwa niechcący zamiast zaatakować i dostaje attack of oppportunity darmowy.
Wiele razy też dostałem -10 do repa bo kliknęła mi się książka/kubek stojący gdzies i koleś myślał, że chcę ukraść... Raz miałem takiego buga, że ostatni w drużynie wszedł do zakazanego pokoju ( nie wiem czemu drzwi były do niego otwarte) i burmistrz przyczepił się, że czemu tam idę, wybieram dialog, że już wychodzę a moja drużyna ustawia się okół typa który ma wyjść i zanim mogę coś zrobić to ostatni znowu znajduje się w zakazanym pomieszczeniu
I tak w kółko aż wezwał strażników.
Przeciwnicy ignorują też smokescreen czasem.
Crafting jest męczący, niby oldschoolowe ale na litość boską... Klikam na randomie czasem wszystko ze wszystkim na większość i tak mam za mało crafta. Inventory jest nieczytelne robi się bałagan prawie od razu. Jak przepis się uda to trzeba go sobie zapisać na kartce. W ogóle nie wiem po co jest jedzenie skoro daje slowa a jak jest z plusami to i tak działa zajebiście krótko.
Chociaż jak wyciąłem sobie hełm z dyni to byłem zadowolony