Arturnik napisał(a):
nie mam za bardzo gdzie tego sprawdzic do konca, ale doszly mnie sluchy ze kilka sporych zmian doszlo do LoLa.
Podobno znerfowali Kassadina, bo nie bylo "odpowiedniego counter-play" na jego kombo (swoja droga jedna z niewielu postaci w LoLu ktore serio mi sie podobaly), jakies nerfy na ad carry, powszechnie udostepnino timery na respawn creepow w jungli, zdaje sie cos na LeBlanc ale tutaj juz nic znalezc nie moge
sporo solidnych ulatwien jak na jeden miesiac
Usunęli silenca dla LeBlanc. Z nerfili kassadina i dobrze niektóre postacie po prostu mają za dobry toolkit i gdy stają się always ban albo 1st pick to gra robi się nudna a nie łatwiejsza.
Timerów nie udostępniono wręcz na odwrót. CurseVoice - niezależny ingame chat do LoLa miał je wbudowane ale Riot kazał im te timery usunąć.
Na AD carry teraz zmienili trochę itemy - i dobrze. Bo przez cały sezon 4 KAŻDY rushował Bloodthirstera a kto go z rushował pierwszy wygrywał linie. Teraz dali Doranom 3% lifesteala co otworzyło więcej buildów ( czyli IE
.
Gra się gitnie. NIe jest łatwiej ani trudniej. Itemizacja trochę kuleje, ale jak widać pracują nad tym i zaczęli od AD itemów.
Radzę przejrzeć patch noty, teraz są naprawdę fajnie zrobione i czytelne.