Nawet nie wyliczę ile mam powodów to tego aby nie lubić lenovo.
Może kilka. Miałem lenovo przez 5 lat, zero supportu od strony supportu. Zamiast tworzyć nowe sterowniki do wszystkich lapków z danej serii, to robią dla danego jednego modelu. Support sterowników jest około 5-6 miesięcy. później radź sobie sam. Przykład:
Sterowniki gpu do mojego modelu z kartą nvidia na stronie lenovo z 2009, później nic, jedyne które działały od nvidii były z 2011, jedyne które nie dawały błędu "error 43". Support nvidi, wysłał mnie do lenovo, ze oni maja robić takie sterowniki.
Support za "znalezienie" mi sterów zażądał około 50euro za jednorazową pomoc online
. Odmówiłem, stwierdzili, że mój laptop jest za stary nie będzie aktualizowany. rada, kupic nowy model.
Z tym, że w 2011 miał 2 lata
Oczywiście, przez długi czas czytałem ichnie forum i była, jest masa ludzi z takimi samymi problemami, czy to nowe czy starsze modele. Ludzie którzy kupili nowe lapki ( super wypasione ) z wbudowaną i dedykowaną kartą, za nic nie mogą zainstalować tej lepsze, sterowniki dołaczone nie działają i nie wykrywają. Jest takich ludzi masa.
Na koniec, brat w tym roku kupił lapka od lenovo, co odradzalem i co, kicha problemy z gpu a support stwierdził, że muszą być odpowiednie sterowniki. Sklep po sprawdzeniu stwierdził, że karta jest a to że się nie da jej włączyć, zainstalować to nie jest ich wina. Ale brat odpuścił i zostawił.
Także ja i nie tylko ja, czytając forum supportu lenovo ma takie zdanie
EOT... szukam MSI